Лаптоп 

Българските геймъри вече могат да играят на ноутбуци с най-новите шестядрени Intel процесори

Българските геймъри вече имат възможност да изпробват ноутбуци с най-новите шестядрени процесори на Intel, които са с новата архитектура от осмо поколение Coffee Lake. Това е възможно след като технологичната компания ASUS пусна на пазара у нас геймърски ноутбуци с впечатляваща производителност от новата си серия TUF Gaming FX504, както и обновени версии на някои от най-популярните си досегашни гейм модели.

Първите модели, представени от ASUS с новите Intel процесори, са два преносими геймърски компютъра от новата серия TUF Gaming FX504, която се отличава със значително по-висока производителност, атрактивен дизайн, по-голяма издръжливост и по-добро озвучаване. Това са лаптопите ASUS FX504GD-E4083 и ASUS FX504GD-E4075, които са оборудвани с 15.6″ FullHD дисплей (1920×1080), 8GB DDR4 памет, 1 терабайт диск и видеокарта NVIDIA GeForce GTX1050 4GB GDDR5.

Първият ноутбук се предлага с процесор Intel Core i7-8300H (до 4.0 GHz, 8MB) и е на препoръчителна цена от 1699 лева с ДДС, а вторият е с Intel Core i7-8750H процесор (до 4.1 GHz, 9MB), а препoръчителната му цена е 1899 лева с ДДС. Освен новото поколение процесори, двата модела въвеждат редица иновации във видеоигрите като патентованата система ADC (Anti-Dust Cooling), която елиминира вредните прахови частици в охлаждащите перки, както и технологията DTS HEADPHONE:X™, осигуряваща 7.1-канален съраунд звук с качеството на домашно кино. Лаптопите могат да бъдат намерени при партньорите на ASUS – Laptop.bg, Ardes.bg, Pic.bg, Jarcomputers.com, както и Технополис.

На пазара у нас вече е и моделът Zephyrus GX501GI, отново ъпдейтнат с най-новите Intel процесори. Той се отличава също с новата видеокарта NVIDIA GeForce GTX 1080 (Max-Q), както и подобрената охлаждаща система Active Aerodynamic System на ASUS. Сред екстрите му е и иновативният IPS-level дисплей със 144Hz опресняване, както и технологията NVIDIA G-SYNC™ за супер плавна и „жива“ картина.

Другата новина от компанията е, че през следващите седмици тя ще пусне у нас и лаптопи от наложилите се в българската гейм общност серии RoG (GL503GE и GL703GE), но също оборудвани с процесори от новата осма серия на Intel.

Related posts

Leave a Comment