Друго 

Вещи, които може да перете в пералнята, а не знаехте за тях

Какво перете във вашата перална машина? Кърпи, дрехи, бельо….Но тя е много повече. Не гледайте на нея вече само като на стандартен уред, защото вашата перална машина ще ви помогне повече, отколкото можете да си представите.

Без значение дали сте със стара или в търсене на най – добрите перални, вижте колко необичайни на пръв поглед неща може да изперете тук.

Спортни аксесоари

Спортните аксесоари – постелка, ленти, наколенки, чанта за фитнес…винаги се замърсяват и абсорбират пот по време на тренировка. Повечето хора обаче не знаят как да ги измият. А е доста лесно – сложете в торбичка или калъфка за възглавница, добавете мек почистващ препарат и пуснете деликатния режим на пране.

Килимче за йога и баня

Просто ги поставете с няколко кърпи в пералната машина, изберете деликатен режим на пране, но не използвайте препарат. Не забравяйте, че тези продукти трябва да се перат само в студена вода.

Плюшени и пластмасови играчки

Отново на деликатен режим тук може да изперете плюшени и пластмасови играчки. Уверете се, че няма малки части, които могат да запушат машината.

Кожени и текстилни чанти за пазар

Ако сте сред привържениците на екологичния начин на живот, най-вероятно имате няколко текстилни чанти. Пуснете ги в пералнята и използвайте мек почистващ препарат, деликатен режим и ниска температура.

Завеси за душ и гъби за баня

Маратонки

Преди да ги пуснете, махнете стелки и връзки и изберете деликатния режим.

Шапки

И за тях трябва да използвате само ниска температура и деликатния режим на пране. Ако шапката е с козирка от картон, не я перете.

Силиконови кухненски аксесоари

Те са доста трудни за  измиване, но спокойно може да ги перете заедно с други дрехи или в топла вода с няколко хавлии.

Related posts

Leave a Comment