Джаджи 

Вижте кои са най-иновативните eHealth джаджи

Електронното здравеопазване навлиза в живота ни все повече и можем да се радваме, че е така, защото то предлага много за подобряване на качеството ни на живот. Независимо дали става дума за умни джаджи, които измерват физиологичните ни показатели, за апликации, които ни позволяват да въведем по-здравословен физически и хранителен режим в ежедневието си или за удобни онлайн услуги – това е бъдещето.

Чудесен пример е платформата за електронното здравеопазване Consento, която ви предоставя възможността да се преглеждате с истински, доказани в областта си лекари онлайн. Можете да си насрочите час по интернет, да проведете прегледа от дома си и много бързо и лесно да разберете какво трябва да направите за здравето си.

Ето и някои иновативни джаджи, които правят грижата за тялото и душата още по-лесна.

Лична ЕКГ машина

Вече съществува мобилен ЕКГ монитор, който ви позволява да проследявате здравето на сърцето си по всяко време и навсякъде. Когато се съчетава със своето специално приложение, Kardia Mobile, то доставя медицинска електрокардиограма на вашия смартфон само за 30 секунди.

Преносим глутенов тестер

Проектиран от стартъпа 6SensorLabs, базиран в Сан Франциско, Nima е първият в света преносим глутенов тестер. В комплект с няколко капсули за еднократна употреба и собствено приложение, което ви позволява да проследявате и споделяте данни с други потребители, сензорът с размер на джоба може да бъде спасител за хора с глутенова алергия или цьолиакия.

Безжичен монитор за кръвно налягане

Що се отнася до мониторинга на кръвното налягане в движение, можете да използвате и такива джаджи. Комбинирайки елегантен, минималистичен дизайн с иновативна технология, този тип устройства са изключително лесни за използване и се синхронизират автоматично с вашия смартфон чрез Bluetooth.

BioScarf

Шикозна алтернатива на традиционните маски за замърсяване на въздуха, BioScarf е също толкова топъл и удобен моден аксесоар. Но в същото време е устройство за филтриране на въздуха, което намалява риска от проблеми с дихателното здраве.

Революционните шалове предлагат защита срещу замърсители, алергени и вирусни инфекции благодарение на специалния си вграден въздушен филтър N95, който изцежда повече от 94 процента от замърсителите извън атмосферата.

Безжичен интелигентен глюкометър

Изработена от iHealth Lab Inc, безжичната интелигентна система за мониторинг измерва нивата на глюкоза в кръвта и след това ги показва на вашия смартфон.

Тази иновативна джаджа се отличава с елегантен, преносим дизайн и е съвместима с устройства на Apple. Придружаващото приложение iHealth Smart-Gluco ви позволява да съхранявате история на всички ваши измервания и да ги споделяте с вашия лекар.

В допълнение към самия глюкометър, комплектът включва тест ленти, контролен разтвор, устройство за фиксиране и чанта за носене.

Related posts

Leave a Comment