Джаджи 

Геймърският пад INFAREX M10 променя представата за игра (ревю)

Подложките за мишки вече не са това, което бяха. Създадени с цел да извършват една проста поддържаща функция, през последните години те се промениха изключително много. За разработката им се използват все повече нови технологии, тестват се иновации, които ги правят още по-удобни за работа и развлечение, а движенията на мишката по тях – много по-бързи и гладки.

За тази тенденция най-голяма роля безспорно има навлизането на геймърските технологии. Екстремните условия, при които играят професионалните геймъри, позволяват на отделите за иновации в компаниите да създават наистина уникални нови продукти, оптимизирани за видеоигра. Затова не е учудващо, че през последните години геймърските технологии доведоха до сериозно развитие на компютърната периферия. И въпреки че мишките и клавиатурите са във фокуса на тази тенденция, тя обхваща и други класове продукти като слушалките и дори гейм падовете (т.нар. подложки за мишки, оптимизирани за видеоигра).

Един много добър пример за развитието на геймърските падове е подложката INFAREX M10 на технологичния гигант ADATA. Още с влизането на продукта на пазара у нас, редакцията на Pixelmedia.bg получи една тестова бройка от модела и имахме възможност да се запознаем от близо с неговите характеристики.

Гейм падът INFAREX M10 не просто е оптимизиран за професионален гейминг, а променя изцяло атмосферата по време на игра. Още на пръв поглед се забелязва осветената RGB рамка, която заобикаля корпуса му и при включване свети в различни ярки цветове.

Подложката позволява генерирането на три различни режима осветление, което улеснява играещите при избора им на подсветка. Тя може да свети в един цвят (могат да бъдат избрани седем различни цвята), както и да генерира кръгови светлини или пулсиращи светлини. По този начин всеки геймър може да си създаде уникална атмосфера за игра, която да съответства на специфичните му изисквания.

Тази впечатляваща функционалност е възможна, благодарение на вградения USB порт, от който падът се захранва с енергия. Точно така – гейм падът INFAREX M10 е пълноценно дигитално устройство, което се захранва с ток от компютъра.

Прави впечатление също, че за разлика от повечето гейм падове, включително и тези, оптимизирани за електронни спортове, които са гъвкави, моделът INFAREX M10 е с твърд корпус, който не може да се огъва. Направен е със специфично PVC покритие, което е защитено от удари и надраскване.

Това му позволява да бъде използвано върху различни повърхности, както и мишката да се движи още по-гладко върху него с максимална прецизност на движенията. Без значение дали играете шутър (FPS – First Person Shooter), в който се налага бързо да реагирате на атаката на вашия неприятел, или изграждате цяла империя в рамките на някоя стратегия в реално време (RTS – Real Time Strategy), с този пад винаги можете да сте спокойни, че мишката няма да ви подведе.

В заключение INFAREX M10 е един уникален гейм пад, който изцяло променя представата за удобство при видео игра, както и цялостната атмосфера по време на гейминг. Подходящ е както за ежедневна игра в домашни условия, така и за високите изисквания на състезателите по електронни спортове.

Related posts

Leave a Comment