Друго 

Какво да гледаме когато избираме детско яке

 

Есента вече е на прага ни и е време да помислим за есенния гардероб на малката дама у дома. Изборът на детски якета  може да бъде доста сложна задача, а цялото разнообразие на модели, цветове, материи, с всички модни тенденции, изборът става много, много труден.

Освен това трябва да помислим за това, че сезонът е преходен и ако сутринта е хладно, на обяд якето трябва да бъде съблечено. Това означава да е леко за носене, удобно за сгъване и слагане в чантата и най-важното – да не се мачка.

Със сигурност има десетки съвети за това, как да изберете детски якета, но както се казва практиката е най-добрия съветник, затова на първо място погледнете към вашето момче или момиче, за да може да направите най-правилния избор.

Когато избирате детско яке, внимавайте за неудобни копчета на рамото или много ципове.  Децата често се разочароват, когато се опитват да се обличат и не могат да го направят сами. Позволете на по-малките деца да се упражняват да обличат или събличат дрехите си. И колкото и да се мръщят, това е чудесна практика, когато тръгват на ясла, градина или училище. Разбира се, винаги има кой да им помогне, но ако детето може да се справи само, това ще му даде самочувствие и ще го направи по – уверено.

Уверете се, че купувате правилния размер яке за правилния сезон. Децата в градината и училище растат много бързо и ако се изкушите да им купите дреха на лятна или зимна разпродажба, изобщо не е гаранция, че след 6 месеца ще става.

Детските дрехи често се изработват от естествени влакна, които няма да раздразнят кожата, но всяко дете е различно и има определени материи, които могат да причинят сърбеж на кожата. Полиестер, вискоза и други изкуствени материали често запарват. Затова мислете за сезонността на якето и за плата от гледна точка на крайната употреба. Избирайте по-здрави материи, които ще издържат на игра и един милион цикъла на пералнята.

Важно правило когато избирате детско яке е да обърнете внимание на ластици, шевове, ципове, копчета. Те трябва да са лесни за закопчаване и откопчаване и да не се налагат сложни действия, за да се справи детето с тях.

И не на последно място – проверете инструкциите за пране. Това яке със сигурност ще мине през доста перални, затова се уверете, че купувате такова, което ще устои.

Related posts

Leave a Comment