Таблети 

Какво се опитва да каже старият ви телефон или кога е време да помислите за смяната му?

Ако някой човек каже, че няма смартфон или поне телефон, най – вероятно ще бъде погледнат с почуда, как е възможно такова нещо. Ако преди 15 г. притежанието на мобилен телефон се смяташе за лукс, днес е по – скоро необходимост. Надали сме си представяли, че само за една декада време развитието на мобилния телефон ще направи истинска Революция. Реално днес смартфонът може да бъде нашия офис и бизнес –  тук получаваме и пишем е- мейли, банкираме, организираме срещи, купуваме и продаваме, управляваме дома си, ориентираме се за пътя, чекираме се на летището, планираме, търсим, гледаме филми, слушаме музика….

И ако се замислим, този малък апарат в ръката ни може да спаси живота, прави деня ни по – лесен, по – гъвкав, по- мобилен, по – сигурен.

Да, понякога телефонът може да бъде и причина да не може да почиваме пълноценно и ни прави в една или друга степен зависими от него, но…това са реалностите на съвременния свят.

И точно тук възниква въпросът – как да разбера кога е време да сменя смартфона си, ако в момента съм доволен от него и не търся най – новия модел? Трябва ли да чакаме да мине определено време или просто трябва да гледам за признаци, че е изчерпал потенциала си?

Ако не сте сред хората, които тръпнат преди всяка нова премиера и не държите да имате само последен модел от определена марка, погледнете по – добре стария си телефон и потърсете някои фини намеци, дали не е време да го занесете в gsm сервиз.

  1. Сензорният екран реагира бавно

Ако телефонът ви е започнал да „има собствено мнение” и да се включва и изключва или да не иска да реагира, ако някой звъни, да реагира много бавно или да не отговаря на някакви команди, помислете дали не е време да го дадете за ремонт.

  1. Екранът е спукан

По-лошо от бавен телефон е напукан телефон. Ако вашият е такъв, вече сте свикнали с него и не обръщате внимание на паяжината от пукнатини, веднага потърсете начин да сложите нов екран. И повярвайте, очите ви ще бъдат благодарни за това.

  1. Животът на батерията трае до обед

Ако носите зарядното с вас, без значение, че не говорите или сърфирате активно, а сте го заредили сутринта, замислете се за батерията. По принцип би трябвали да издържа ден, без да е необходимо да планирате презареждане, дори ако по някой час гледате YouTube и филми. Някои модели смартфон от ново поколение дори издържат целодневни филмови маратони.

  1. Телефонът ви решава, че изведнъж е време да се изключи (отново)

Знаете ли какво е по-лошо от постоянно изтощаване на батерията? Случайното изключване. И единственото нещо, което е по-малко забавно от случайното изключване, е случайното включване. Или отказ да се включи отново до момент, в който ви трябва. Дайте го за ремонт, за да не се налага да гадаете кога ще ви върши работа.

  1. Вашите снимки и видеоклипове изглеждат като заснети през мъгла

Заедно с нов телефон идва и по-добра камера. Спрете да заснемате важни моменти с ниска разделителна способност и  правете красиви снимки с висока разделителна способност. 

  1. Все нямате място за съхранение

Дори мъничките снимки с ниска разделителна способност могат да започнат да се натрупват и заемат много памет в стар телефон. Новите модели са с повече памет и няма да ви създават проблем, колкото и снимки да правите.

  1. Никой не може да разбере какво казвате

Вие си говорите, но кой ви чува? Никой. Дали микрофонът не е за смяна? Или нещо друго не е наред? Отново! За да не се налага да комуникирате само с текстови съобщения, просто потърсете нов телефон.

Related posts

Leave a Comment