Друго 

Как да предпазите бизнеса си от злоупотреби

Започването на бизнес не е лесна задача. Особено ако продавате стоки, където потребителя може сам да влезе и разгледа предложенията ви. Колкото и да са честни хората, все ще се намери някой, който си мисли, че е над нещата и ще се опита просто да си вземе каквото му трябва без да плаща. А и не можем да изпуснем да споменем служителите, чието любимо занимание е да говорят против шефа. Как да се застраховате? Лесно решение е използването на подслушвателни устройства и скрити камери.

Когато искате да се предпазите от първия тип злоупотреби, правилното решение за вас е купуването на камери за наблюдение, както и скрити камери. Камерите за наблюдение се поставят предимно на места, на които все пак клиентите биха могли да ги видят. В повечето случаи този тип камери вършат страхотна работа, защото голяма част от хората не биха направили доста неща, ако знаеха, че ги следи камера. Затова и този тип камери и дори имитациите им са изключително ефективни.

За съжаление, има и хора, които камерите не ги спират. Те се учат да разпознават какво точно се вижда на тях и някакси успяват да се скрият в тъмните им петна. Затова тук се вмества ролята на скритите камери. Те могат да бъдат поставени на незабележими места и по този начин вие ще имате пълен изглед към тъмните петна на камерите за наблюдение и ще можете да реагирате веднага при появил се случай.

Ситуацията със служителите ви обаче е доста по-интересен въпрос. Тук специално идва и въпросът за морал и принципи, но ако все пак много държите да знаете какво се случва във фирмата ви или сте под крайни срокове и искате да знаете дали служителите ви си вършат работата, то тогава можете да се обърнете към подслушвателни устройства, които не записват видео.

Тези устройства са малки и компактни и могат да бъдат поставени навсякъде без да привличат вниманието върху себе си. Те могат да бъдат включвани дистанционно от разстояние, като тока никой няма да забележи и няма да предположи за наличието на такова устройство. По този начин ще можете да разбирате всичко, което ви интересува.

Все пак вземете под внимание етичното използване на тези устройства и се запасете с такива само ако имате истинска нужда от тях.

Related posts

Leave a Comment