Друго 

Как МСМ лекува от депресия?

В 21-ви век депресивните състояния са едни от най-често срещаните. Както напоследък стана известно – депресията не е съзнателен избор и връхлита човек, когато той най-малко я очаква. По последни данни тя е една от най-разпространените болести в цял свят. Но естествено за нея си има причини, които се крият в липсата на някой вещества в организма. В следващите няколко изречения ще ви запознаем с органичното сярно съединение познато като МСМ или както е цялото му найменование – метилсулфонилметан. Обикновено това, с което е известно в широката общественост, биват неговите противовъзпалителни свойства. Поради тази причина най-често се свърза и с лекуване на ставни проблеми, но знаете ли, че редовният прием на веществото може да прогони депресията завинаги?

Плашещата статистика за страната от 2017 година, по данни на Националния център по обществено здраве и анализи, сочи, че 1 млн. българи страдат от различни състояния на депресия. Именно в тази връзка е добре да разгледаме не само как msm съединението помага при подобни състояния, но още кои хора са най-рискови, т.е при коя група от хора има най-голяма вероятност да страдат от липса на органична сяра.

На първо място поставяме вегетарианците и веганите, тъй като те избягват храни, богати на животински протеини и като цяло животински продукти. Именно в тези храни обаче, които те не консумират, се съдържат едни от най-обилните количества на МСМ съединението. То от своя страна бива необходимо на организма за различни процеси, тъй като както е известно сярата участва в:

– образуването на важни ензими;
– създаването на жизненоважни аминокиселини;
– образуването на протеини и други.

Още метилсулфонилметанът се среща и в пресните плодове и зеленчуци, както и в суровото месо. Недостатъкът, който притежава и заради който набавянето му от организма чрез храната е възпрепядствано, е в това, че дори при най-малка обработка на продуктите, в които МСМ се съдържа – сярното съединение се превръща в газ и се изпарява. Това налага и търсенето на алтернативни начини за неговото набавяне, каквито предлагат от bio-vital.net на всички желаещи да преимат редовно msm.

Приемано под формата на хранителна добавка – МСМ на прах отново оказва същите ползи за организма, сред които и понижаването на депресивните състояния и повишаване производството на хормона на щастието – серотонин. Именно чрез естественото влияение върху емоционалното състояние на човек бихте могли завинаги да прогоните мрачните мисли и усещания от себе си. Освен до депресия обаче – липсата на msm веществото води още до повишена тревожност и раздразнителност.

Хора, които имат подобни симптоми или просто искат да живеят по-добре, приемайки МСМ – биха могли да разтварят от 1-4 гр. дневно от добавката в 250 мл. течност. Препоръчително е да не надвишавате предписаната доза и да консумирате разтвора с органична сяра около 30-на минути преди хранене.

Освен от депресия чудотворния прах ще ви помогне да се справите и с всякакви проблеми със стомаха, ставите, костите и пр. Бихте могли да получите повече информация, посещавайки сайта на фирмата разпространител на хранителната обавка – bio-vital или като позвъните на телефон +359 883 73 33 66, където ще получите отговори на всички въпроси. По-добрият начин на живот е на едно решение разстояние – вземето го.

Related posts

Leave a Comment