Джаджи 

Кога да изберем мастиленоструйни принтери?

Можете ли да си представите какъв е бил животът на вашите баби и прабаби? Така, както не бихме искали нещо да се случи с телефона ни и връзката ни с интернет да прекъсне, дори и за ден, нашите баби не са могли да си представят живота с телефон в джоба. Да можем да се свързваме с всеки близък, с когото пожелаем или да развиваме бизнес, комуникирайки по телефона и през интернет е съвременна картина, която е много далеч от живота преди и то в такава степен, че все едно говорим за много години разлика. Вижте повече на Teenews.eu. Фактът, че технологиите надскачат и най-смелите представи, е видим всекидневно. От наша гледна точка, дори можем да имаме отправна посока за евентуалното развитие на бъдещите технологии, но дали тя е съвсем реална, остава да видим. Знаете ли, че вече има изобретено сърце с помощта на 3D принтер? А знаете ли, че първият принтер е приличал на пишеща машина и се е наричал печатащо устройство?

Кога да изберем мастиленоструйни принтери?

За разлика от времената, в които нещата са се случвали със скорост близка до човешката, като например първите автомобили са се движили по-бавно от човека, то сега едвам смогваме на новата информация, постъпваща ежесекундно. Дали това има връзка с явлението, наречено прегаряне или burn out, предизвикано от претоварване с работа, както и редицата алергии, които се появиха в последните години, проблемите със затлъстяването и др. … са отворени въпроси. Всяка новост и възможност за улесняване на дадено действие, като то бива заменено с липса на движение, носи своите ползи и същевременно има своите недостатъци. Но е сигурно, че промяната във възможностите и достигът до информация, както и лекотата, с която това с случва ни променят, променят ни поведението, навиците, ценностите и предизвикателствата, пред които сме поставени. Имаме избор, обаче за начина, по който се включваме в потока от информация и свободното време, което можем да си създадем, благодарение на високоскоростното общуване.

Защо, обаче, въпреки дигитализирането на почти всичката информация, все още ни се налага да използваме принтери? Защото все още имаме нужда от документация в хартиен вид, от представяне на различни изображения и чертежи, а също и от четене на хартиени книги. За това принтерите все още се използват и то с пълна сила. Вече могат да се намерят различни видове, скоростни принтери с разнообразни параметри, като лазерните, цветните, мастиленоструйните, дори мултифункционални устройства. Кога да изберем мастиленоструйни принтери? Ако имате нужда от лек, евтин и бързо работещ принтер, можете да изберете такъв. При мастиленоструйните принтери мастилото се изстрелва към листа, което се извършва от самата глава, където е и резервоара с мастилото.

Мастиленоструйните принтери могат да бъдат и цветни и черно-бели и се предлагат в разнообразие от параметри и скорост на действие. В Hp.it-shop.bg, освен това, можете да ги намерите и с добри намаления. Едно от безспорните предимства за техниката в наши дни, е съвсем достъпна и можем да използваме и принтер и скенер и факс от дома. Освен това вече има и мултифункционални устройства, които обединяват всички тези функции. Дали ще можем така свободно да боравим и с 3D принтери в скоро време … ще поживеем и ще видим. До тогава, можем само и единствено да се информираме и да разсъждаваме за плюсовете и минусите на следващото ниво техника.

Related posts

Leave a Comment