Хибриди 

Кои климатици са с най-добра икономичност?

Ако се интересувате от новостите, по отношение на уредите за отопление и охлаждане, то вероятно не са ви безразлични нито разходите за електричество, нито комфортното усещане, без изсушаване. С непрестанното повишаване на възможностите в технологично отношение, се появяват все по-добри варианти за климатични системи, които стават все по-функционални и тихи, като режим на работа. А кои климатици са с най-добра икономичност? Това са хиперинверторните модели, които са от клас А+++, който е най-високият за момента. Това означава оптимална енергийна ефективност, за която спомагат и редица функции. Например, тези модели климатици, притежават сензори за отчитане на присъствие в пространството, на база на което променят посоката на въздушната струя, така че да бъде максимално комфортно за хората в помещението. Съответно, при отсъствие на хора, машината автоматично преминава в енергоспестяващ режим. Колкото по-висок клас е климатикът, толкова и пътят за покриване на първоначалните инвестиции е по-кратък. Ето защо, да се предприемат компромисни действия с не дотам подходящи модели, не е особено икономично решение.

Преди да се избере климатик, е добре да се предвидят всички условия, в които ще трябва да работи, за да може неговата ефективност да бъде максимална. Това означава пространството да бъде с добра изолация и положението, в което е монтиран климатикът да бъде подходящо, така че да може да отоплява или охлажда цялото помещение. Различните чупки в пространството, като повече ъгли, стени или препречващи пътя на въздушния поток мебели, могат да окажат влияние и да наложат избор на по-мощен климатик. Освен това за районите с повече влажност, е важно да се избират мощни модели, тъй като не само при минусови температури, но и при повишена влажност и мъгли, климатиците преминават в режим на размразяване. За да бъдат климатиците максимално икономични е добре да съобразим, както моделите, така и местата, където да се поставят, но и да имаме предвид как е добре да се използват максимално щадящо.

Специалистите съветват, например да не прекаляваме с изискванията в температурните разлики, спрямо външната температура, тъй като това натоварва климатика до голяма степен. Също така, разликите през лятото не бива да надвишават 10 или 12 градуса, а за да не натоварваме излишно машината, е добре да не оставяме вратите и прозорците отворени, така, че да навлиза топъл въздух и работата на климатика да не свършва. През зимата, за да са най-икономични климатиците е добре изобщо да не се спират. Това е защото, за да се създаде желаната атмосфера в дома, температурата на въздуха и на стените е достигнала определена степен, а работният режим на климатика се включва от време на време, за да поддържа желаните градуси, необходимата мощност не е твърде голяма. Съответно, ако климатикът се включва и изключва често, то след всяко изстиване на помещението, е необходима максималната мощност на уреда, за да навакса необходимата температура. Повече подробности в impas-klima.com Съвременните модели климатици са с все по-голяма икономичност, като целта на новите класове е да покрият стандартите и по отношение на ниската консумация на електроенергия и като излъчване на вредни емисии. Все пак, за да работи ефективно и повече време, всяка техника, независимо колко е добра, изисква внимателно отношение, а бързата възвращаемост на разходите и чистият въздух определено си заслужават усилията.

Related posts

Leave a Comment