Смартфони 

Кой смартфон е най-добрият

Всяко следващо поколение телефони на отделните производители е по-добро от предходните, но е трудно да се каже кой смартфон е най-добрият. В поредния ни материал обаче възнамеряваме да дадем някои отправни точки за намирането на подобен феномен и да очертаем една негова специфична рамка. Ща разберем критериите преди покупка и кое всъщност е по-изгодно, придобиването на апарат втора употреба или нов.

 

Кой е най-добрият смартфон

Такъв е трудно да се посочи, защото за всеки индивидуален човек, това означава различни неща. Едни смятат за най-добрия своя смартфон, а други сформират мнението си на база подкрепа на определена марка. Трети желаят максимална функционалност от своето смарт-устройство и т.н. В повечето случаи обаче, за такъв се счита моделът, предлагащ последно поколение технологичен прогрес, предоставяйки на собственика си максимум възможности и функционалности.

 

За подобни се смятат последните флагмани от различните производители, за най-популярните от които ще стане дума, по-долу в статията ни. Сред най-предпочитаните отличителни особености на най-добрите смартфони, са:

 • максималното удобство при употреба;
 • голям екран, за комфортното сърфиране в интернет и набирането на текст;
 • производителност от процесора и графиката, позволяваща стартирането на всички днешни приложения и “тежки” игри;
 • достатъчно оперативна памет (RAM), позволяваща работа в мултитаскинг режим (съвременните модели са с минимум 4GB);
 • красив и интуитивен интерфейс с ефектни анимации при преход;
 • вградена памет за инсталирането на различни приложения, игри и свалянето на музика и филми, снимки и клипове (поне 64 GB);
 • достатъчно възможности за безжична свързаност, главните сред които са Bluetooth, NFC, Wi-Fi и поддръжка на последно поколение мобилни мрежи 5G.
 • отлична камера, притежаваща съвременни видео- и фото-функции в условията на тъмнина. Несъмнено, хардуерното присъствие на актуалния ефект боке е значително предимство. Той се постига чрез наличието на двойна основна камера, създаваща снимка, чийто заден фон е размазан и се акцентира предимно върху основния обект в кадъра.

 

Това е само малка част от възможностите, които трябва да притежава най-добрият смартфон. Както споменахме и по-горе, мнението на доста потребители се сформира и на базата на пристрастията им към определена марка. Нека разгледаме актуалните към момента.

 

Кои са най-известните марки

Ако трябва да им направим една малка класация, на база тяхната популярност е предпочитание от потребителите, то нашият списък изглежда в следния вид:

 1. Samsung – корейският гигант е на първо място, защото той е най-предпочитаният сред потребителите на подобни технологични джаджи.
 2. Apple – въпреки, че в последно време популярността на iPhone падна значително и съответно нивото на покупките на този телефон, той все още си остава най-предпочитания смартфон сред феновете на ябълковите устройства
 3. Xiaomi – един от най-добрите китайски производители, получили признанието на милиони потребители по целия свят. Конкурентното предимство на разработчика, е че той предлага отлично съотношение цена/качество на своите мобилни устройства.
 4. Huawei – другият популярен китайски производител, който плени сърцата на феновете си, със своите технологични и иновативни смарт-устройства на пазара.
 5. Oppo – следващият амбициозен китайски разработчик на технологични джаджи, съревноваващ се с по-горните си конкуренти, предлагайки красиви, евтини и елегантни апарати.

 

Какво трябва да знаем преди покупка

Важно е предварително да определим към какъв апарат ще се насочим – от ниския ценови клас или към високия. Разбира се, ниско-ценовите решения притежават по-базови технически характеристики и от тях не бива да очаквате последно поколение технологии. Те ще Ви предоставят възможности за връзка с интернет, за общуване с приятели в социалните мрежи, слушане на музика и гледане на видео.

 

Последните флагмани на описаните по-горе марки ще Ви предоставят допълнително отлична камера за професионални снимки и видеоклипове, които да споделяте директно в социалните мрежи. Те ще Ви предоставят достатъчно производителност за стартирането на няколко приложения и тяхната работа във фонов режим. Ще Ви дарят с качествен дисплей, изобразяващ невероятна контрастна и детайлна картина, която не е по възможностите на нискобюджетните аналози.

 

Най-важното, на което да обърнете внимание е устройството Ви да е на известна марка, защото те са най-дълготрайни и сервизите имат разработени схеми за техния ремонт. Достатъчното количество оперативна памет е другият важен фактор, както и производителния процесор. Излишно е да споменаваме, че трябва да има и слот за добавяне на външна памет, както и наличие на вътрешна такава (поне 64 GB).

 

Какъв да изберем втора ръка или нов

Техниката втора употреба е за предпочитане, ако не разполагаме с достатъчно бюджет за покупката на нова. Предимството е, че получаваме пълната функционалност на новото устройство, но на значително по-евтина цена. От друга страна обаче, ресурсът на подобна джаджа вече е значително намален и част от нейния “живот” вече си е отишла. Батерията също е с намаляващ капацитет и нейния заряд е достатъчен за по-кратко време на употреба с едно зареждане.

 

Новата техника не е използвана, няма белези от употреба по външността си и ресурсът й за използване е пълен. Подобно устройство изглежда зашеметяващо, предоставя пълната си функционалност и капацитет на акумулатора. Разбира се, това има и своята стойност.

Ако за Вас цената е от решаващо значение, то заповядайте в нашия онлайн магазин за техника втора ръка Restore.bg Тук получавате възможност за широк избор от модели GSM телефони и то с гаранция за пълна функционалност. Очакваме Ви!

Related posts

Leave a Comment