Хибриди 

Малък компютър от Intel – Intel Compute Stick

Преди също бяха направили малко кубче, но сега явно са решили да направят още по-малък. Дали този може да измести онези флашки за телевизията, които използвате?

Ако някой си купи такова нещо, винаги се интересува — за какво може да се ползва. Има няколко прости варианта — за да гледате по-лесно клипове на телевизора си, за да пускате филми директно от този малък компютър или да го настройте и да правите всичко друго, което правите. Размерът не ограничава действията в този случай. Естествено, забравете да играете тежки игри или да обработвате клипове на него, но за някой неща би свършил добра работа.

За момента можете да се сдобиете само с едната версия на малкия компютър, но скоро се очаква да има и втори избор при закупуване. Дали ще бъде по-мощен или по-голям, не се знае.

Нещо, което трябва да преосмислите, преди да си купите този малък компютър, е, че той работи само с HDMI жак, а не с USB. Intel Compute Stick има и слот за карти памет и един USB порт.

Захранването обаче, е друга тема. Вместо да черпи енергия от HDMI порта, ще ви се налага да свържете малкият компютър чрез неговия микро юсб порт към нещо, което да ви дава 5V. Предполагам, че едно зарядно за телефон би свършило работа. Каква е идеята зад този малък компютър? От интел са сметнали, че ни трябва компютър, който да можем да вземем навсякъде с нас и да го свържем навсякъде, където можем. Предвиден предимно за бизнес пътувания или да не заема много място, когато сте на дълъг път, но все пак ви трябва компютър. За разлика от всички други компании, произвели подобен стик, всички са решили, че той е само за вашия телевизор, но от интел са сметнали, че е по-добре да го носите навсякъде с вас. Защо не? Дали са оправдали това тяхно хрумването, това ще решите вие.

Ето и самите характеристики на този малък компютър.

Процесор – Intel Atom Z3735F
РАМ – 2GB DDR3L, 1333MHz
Място за съхранение – 32GB eMMC
Видео карта – Intel HD graphics
Свързаност – Wi-fi, Bluetooth 4.0
Захранване – 5V , 2A

Операционната система е Windows 8.1, но се очаква другата версия на малкият компютър, да работи с linux.

 

 

Related posts

Leave a Comment