Друго 

Мобилен калкулатор “Гражданска отговорност”

Много от собствениците на автомобили не са напълно наясно със смисъла на застраховката “Гражданска отговорност” и гледат на нея само като на още един вид данък, чрез който се пълни нечия каса. И заради това свое убеждение, най-често те се опитват да пропуснат сключването на такъв договор, дори и да знаят, че поемат риск да отнесат сериозни глоби, ако бъдат проверени от КАТ.
Идеята на застраховката “Гражданска отговорност” обаче не е още един начин, по който се цели да се прибират парите на гражданите. Както всички сме наясно, инциденти на пътя се случват – слушаме за тях ежедневно и всяка вечер ги гледаме по новините. Затова всеки добър шофьор и съвестен гражданин знае, че ако на пътя се получи така, че нанесе вреди върху друг автомобил, или, не дай боже, върху човек, ще му се наложи да понесе сериозни последствия пред съда и обществото. И ще се озове пред парадокса, че за да спести няколкостотин лева за застраховка, сега ще му се наложи да плати сума, която обикновено достига дори до няколкостотин хиляди.

Разбира се, всички знаем, че живеем във време на несигурната икономическа обстановка и почти няма човек, който с радост да може да отдели от бюджета си наведнъж всичките средства, които са необходими за застраховката “Гражданска отговорност”. И защото са наясно с това, много от застрахователните компании у нас предлагат възможност за разсрочено плащане, в следствие на което оскъпяването на продукта може да бъде незначително или направо нулево.

Какъв е смисълът на застраховка “Гражданска отговорност”? Целта й е да гарантира обезщетение върху неимуществените и имуществените вреди, които шофьорът причини по своя вина при ПТП върху трети лица в движението. Важно е да се има предвид, че обезщетенията се изплащат само на пострадалите лица, като водачът, виновен за произшествието, не получава нищо, ако застрахованият му автомобил пострада.

Целият процес при избирането на най-доброто предложение за застраховка обаче изисква много време и усилия. Затова за улеснение на собствениците на автомобили е създадено специално мобилна уеб форма от застрахователно дружество I&G, което представлява калкулатор Гражданска отговорност. Чрез него всеки шофьор има възможност самостоятелно да изчисли колко ще му струва услугата при различните застрахователни компании. Ако желаете можете да си свалите и специално разработеното мобилно приложение за iOS и Android. Това става само чрез няколко клика по екрана на смартфона, нужни за попълване на кратък въпросник, чрез който се дава информация за автомобила и шофьорския стаж на притежателя му, на базата на която ще се изчисли сумата, която различните дружества могат да предложат.

калкулатор гражданска отговорност

Чрез това мобилно приложение значително се улеснява цялата процедура при избора на правилната застраховка. С негова помощ по всяко време и навсякъде буквално за минути собствениците на автомобили имат възможността да получат кратка, ясна и точна информация за цените на застраховките при техния индивидуален случай. Така спокойно могат да сравнят офертите и бързо и лесно да изберат тази, която отговаря на техния бюджет, претенции и изисквания.

Приложението формира цената на базата на специфичните технически характеристики и вида на моторното превозно средство. Определящи цената фактори са кубатурата на двигателя, теглото, регистрацията на автомобила по населено място, наличието на други застраховки, годината на производство му, възрастта на водача, шофьорския му стаж и т.н. А вече все повече застрахователни дружества взимат предвид и това дали шофьорът има извършени нарушения и предизвикани ПТП-а през последните години, като на тези, които нямат, често се предлагат и атрактивни отстъпки.

Не пренебрегвайте сключването на застраховката “Гражданска отговорност”, защото тя може да ви спести много излишни проблеми и главоболия в бъдеще. Особено сега, когато има и мобилно приложение, което напълно ви улеснява при нейния избор.

 

 

Related posts

Leave a Comment