Променете банята си с подръчни средства

Банята е онази част от нашият дом, в която денят ни започва и свършва. Но понякога идва момент, когато старите мебели вече ни отегчават, както и стари аксесоари и вещи. И идва време, когато искаме да ги променим. За една баня реновирането и освежаването не винаги означава ремонт. Има и други начини, с които да вдъхнем нов живот на банята си. Например, нови цветове в различни тонове ще я направят по-красиво и по-комфортно място.
Сменете старата завеса с нова!
Изберете завеса с рисунка на цветя например или с риби и миди. Може да е надписана с вдъхновяващи мисли или фрази. Много хора обичат да си пеят, когато са под душа. Така, че също добра идея е по завесата да има написани някакви текстове на любими песни, които ще помогнат за едно по-добро на вашия ден.
Сложете нови закачалки по стената или вратите!
Не е нужно да купувате стандартните и скучни закачалки, които виждаме във всяка баня. Може и сами да си направите закачалка, просто ви трябва парче дърво, което да изрисувате с някакви флорални мотиви или каквото си искате. Изрежете това парче дърво в нестандартна форма – така ще промените настроението на банята.
Купете за банята си нова постелка!
А можете просто да освежите старата, вместо да давате пари за нова. Поставете миди или камъни върху нея. Първо я изперете и след това със силикон залепете камъните и мидите. По същия начин може да залепите и други детайли и елементи в различни цветове – като зелено, синьо, червено, жълто и др. Идеи в интернет колкото щеш. Просто потърсете и изберете това, което най-много ще подхожда на вас и вашата баня.
Сложете нов шкаф!
Може спокойно да сложите някой от шкафовете, който се намира в друга част на дома. Тъкмо ще направите банята си в стил винтидж, при който се използват стари мебели и шкафове. Всички аксесоари, които заемат място – ще приберете в стария шкаф. Като завършек, можете да поставите голямо огледало отгоре му.
Купете някакви интересни поставки за сапуна и за четките!
Или просто вземете един буркан и го боядисайте в цвета на банята. Също добавете някакви цветя, може и изкуствени. Дайте воля на въображението си и с подръчни материали можете да променитебанята си.
Източник: Списание за баня Banya-bg.com/

https://www.keramo-bg.com/mebeli-za-bania
мебели и шкафове

https://banya-bg.com/
източник

Related posts

Leave a Comment