Друго 

Спално бельо в новия дом – най-добрите материи, от които да изберем

Ако наскоро сте направили основен ремонт на дома си, обзавели сте всички стаи и вече ви остават довършителни детайли, значи четете правилната статия. Ако все още не сте закупили спално бельо, то ще получите ценни съвети относно това как да направите най-добрия избор за вас и вашето семейство.

Оборудването на леглата с нови чаршафи и завивки, които хем да бъдат висококачествени, хем да подхождат на интериора, но и да не бъдат много скъпи, може би граничи с невъзможното. Затова като за начало е добре да решите какъв тип спално бельо искате да закупите.

В днешно време на пазара има голямо разнообразие от всякакви предложения на спални комплекти. Можете да откриете както и изключително луксозни видове, така и по-нискокачествени, за които няма гаранция колко време ще издържат.

спално бельо

С тази статия, ние от Bez-Cenzura.eu целим да ви спестим безсмисленото лутане по магазините и сравняването на видовете спално бельо. Продължете с четенето и ще разберете как бързо и лесно можете да изберете подходящо спално бельо за дома си.

Разбира се, за никого не е изненада, че най-разпространени и най-често предпочитани това са класическите предложения от памук. Трябва да знаете, че изборът на материал е от първостепенна важност, щом ще закупувате нов спален комплект. Именно от това зависи здравината и устойчивостта, която ще получите, а и не само – от материята зависи също така доколко са ви удобни и приятни на допир. А за да се чувствате перфектно щом се отпуснете в завивките си, заложете на качествено спално бельо. Ако се спрете на памук той ще ви изненада с невероятна мекота и огромно разнообразие от различни цветове и дизайн. Тук идва момента, в който можете да съчетаете спалното си бельо с цялостния интериор.

Освен памук разбира се, че на пазара има още много предложения на други материи, които имат по-ниска цена, например полиестер. От тази тъкан няма как да очакваме мекота, защото тя е значително по-груба и твърда, като не ни доставя необходимия комфорт за пълноценен сън.

А за ценителите на високото качество и лукс в дома си, перфектно предложение е разбира се, коприната. Тя осигурява хладно усещане през лятото, а топло – през зимата. Високата цена, която държи обаче я прави не дотолкова предпочитана от българските домакинства, поради тази причина доста често виждаме и съчетания на коприна и памучен сатен за изработка на съвременното спално бельо.

Не е нужно да бъдете експерт, разбира се, за да може като отидете в магазина да познаете кои чаршафи са качествени и кои не. Това е доста важен критерий при избора на спално бельо, а именно броят и начинът на преплитане на нишките. От това зависи както и цената на спалното бельо, така и устойчивостта на самите продукти. Здравите и добри спални комплекти имат по-голям брой нишки на квадратен сантиметър, а от гледна точка на вплитането им, ще откриете ранфорс и перкал. При вторият вид, нишките са повече на брой, а при първия – по-малко. Като и двата типа обаче осигуряват нужния комфорт по време на сън.

Когато ви предстои избор на спално бельо, вече ще бъдете малко по-информирани и запознати със спецификите, които определят вашето решение. Не правете компромиси, а изберете възможно най-доброто щом става дума за вас и вашето семейство. Ние от Bez-Cenzura.eu знаем кои са професионалистите в тази област и винаги щом стане дума за домашен текстил, се доверяваме на Linens.bg – спално бельо с най-високо качество.

Related posts

Leave a Comment