Супер компютър или един компютър – 10 играчи?

супер компютър

 

Искали ли сте някога, да можете да си направите вкъщи един Супер компютър? Обзалагаме се, че е така, но какви биха ви били ползите и дали изобщо има такива неща, като Супер компютър.

Естествено, че има. Но те са прекалено огромни и няма дори да се съберат в къщата ви, защото има такива ,които са по-големи от нея. Да си направите един домашен, супер компютър не е най-сложното нещо на планетата, още повече щом момчетата от клипа са направили нещо много близко до това.
Те са успели да набутат 10 от най-добрите видео карти на пазара в момента в една сървърна кутия и с помощта на два процесора и 64GB рам памет, те са успели да накарат този компютър да поддържа едновременно 10 играчи, които играят различни игри по едно и също време. Възможно ли е това?
Вижте също – Bismarck – By MetallicAcid – Модинг проект

Естествено, но ако не сте изобщо навътре с нещата за виртуализацията и дреболиите, които можете да срещнете по пътя си, по-добре не се занимавайте. Да не говорим, че цената на този супер компютър е над 30 000 долара. 30 хиляди долара, като по-голямата част от тях са само видео картите.

Това определено си е огромна сума за подобна машина, но за какво бихте могли да я използвате? Има ли смисъл, да си направите малък, супер компютър у дома? Естествено, че има.
Ако работите много на компютъра или дори имате малка фирма, можете да замените офис компютрите и да поставите няколко такива. От гледна точка на почистване и поддръжка, това е много по-добро решение и всичко, ще стои на едно място.

super--pc

Ако се чудите, как ще преместите мониторите и изобщо цялата периферия, не се притеснявайте – за всеки супер компютър си има супер решение на този проблем, което може да видите във видеото по-долу.

Ако сте решили да си правите супер компютър, горещо ви съветваме първо да обърнете внимание на клипа отдолу, за да не се прецакате, още преди да сте го включили към захранването.

 

Leave A Reply