Друго 

„Тайното оръжие“ на геймърския компютър

Геймърите са най-изискващите потребители и търсят възможно най-мощните компютърни конфигурации. Геймърските настолни компютри се отличават от стандартните компютри по това, че са проектирани да поддържат тежки видео игри. Техните характеристики включват по-мощни производителни компоненти като една или повече видео карти, както и много мощен процесор. Друга забележителна особеност е наличието на изключително ефективна охладителна система. По този начин се постига по-висока продуктивност при гейминг и системата се предпазва от сриване поради претоварване и прегряване.

В едно геймърско устройство най-важните компоненти са процесорът, видео картата и SSD диска. SSD – SOLID STATE DRIVE е хард диск от ново поколение, който ни позволява моментален достъп до данните. Една голяма част от бързодействието на компютърната техника се дължи на прехвърлянето на информация от постоянната памет (твърд диск или SSD) към оперативната памет (RAM) и обратно. Неговата работа е базирана на флаш – паметта, което позволява извършването на голям брой операции  и води до повишаване на производителността на устройството.

SSD диска е диск за геймърски компютър, чиито предимства са като „тайно оръжие“ за компютъра. Едно от тези предимства е липсата на подвижни механични части, като това позволява много по-бързо зареждане, отваряне на всякакъв тип елементи. Чрез полупроводниците, използвани за направата на SSD дисковете няма закъснение и позволява по-плавна и бърза работа. Друго ,,тайно оръжие” на дисковете е самият материал, от който са направени – той има по-голяма плътност, което значи, че може самият диск да е малък по размер, но да е голям по капацитет, което е огромно предимство в света на бързо развиващите се технологии. Също така, силицият е по-здрав материал и е по-трудно да бъде счупен, наранен или усукан при удар. Друго предимство е, че използват много по-малко енергия спрямо остарелите си конкуренти и нямат вибрации и шум по време на работа.

Видове SSD интерфейси – Познати са само 4 вида интерфейс – SATA, mSATA, M.2 и SATA Express. Разбира се, най-разпространен е първият вид – SATA. С годините се е развил до SATA 3.2, позволяващ трансфер на данни до 8.0GB/s. Вторият интерфейс е подходящ за лаптопи, т.к. m идва от mini. М.2 е най-новият интерфейс и комбинира предходните два – малък е и има скоростта на SATA 3.2. SATA Express осигурява добра скорост за трансфер на данни, но не и малки размери, затова намира приложение основно в PC устройствата. Разбира се при избора на SSD памет трябва да се съобразите с вида на дънната платка, за да не се окажат несъвместими.

При SSD дисковете записването на данните става електронно, а те се съхраняват в NAND памет. NAND паметта се дели на няколко типа, но най-често се срещат три основни – SLC, MLC и TLC.

Изборът на гейминг компютър е от изключителна важност за цялостното преживяване по време на игра. Именно затова предлагаме доказани, качествени и стабилни марки, тъй като държим да предложим на своите клиенти най-добрите продукти. Нашите специалисти се хора с дългогодишен опит и професионални познания.

Нашата цел е да предложим винаги най-качествения продукт и най-добрите услуги на своите клиенти, задоволяващи напълно техните нужди за момента и в бъдеще. Стремим се да отговорим на Вашите потребности с компетентност, качество и коректност. 

Related posts

Leave a Comment