Друго 

Територия на комфорта – как да съхраните един матрак

Правилната работа на матрака започва с покупката му. Важно е още през първите три месеца от процедурата да превърнете матрака веднъж на две седмици. Това е от значение, както за правилното стабилизиране на структурата на матрака, така и за съхраняване на експлоатационния му живот.

Допълнителните преобръщания трябва да се правят на всеки 3 месеца. За удобно изпълнение на такива манипулации, много матраци разполагат с дръжки. Те не са предназначени за носене на матрак. Те са именно за това завъртане. Има еднолицеви и двулицеви матраци.

Необходимо е също така да знаете, че матракът е мебел за легла и спални и не е проектиран да издържа на силни натоварвания. Извънредни товари могат значително да съкратят живота му.

Матракът не трябва да се сгъва, опъва, притиска.

За да постигнете най-дълъг живот на матрака се препоръчва използването на матрачни покрития и подматрачни рамки. Те ще защитят матрака от бързо натрупване на прах и в случай на някакви изненади. Ще съхранят долната част, която лежи на основата.

Не позволявайте директен контакт на матрака с вода – водата може значително да съкрати живота на някои материали в самата конструкция.

В случай на замърсяване повърхността се почиства само със суха кърпа. Когато избирате препарат, внимателно прочетете инструкциите за употребата му. Не бързайте да премахнете или изхвърлите етикета на матрака. Там има ценна информация за правилната експлоатация.

Подложка за матраци

Ортопедичният матрак изисква ортопедична база! Важна точка, която трябва да се има предвид при избора на матрак и нейната по-нататъшна употреба е дизайна. Обикновено това се осъществява под формата на ортопедичен база и представлява мрежа от напречни ламели. Те от своя страна са огънати ламинирани плочи от дървен материал в рамката (метал, дърво и т.н.), които се използват по-малко твърди структури, например, панели от шперплат.

Ортопедичната основа служи за поддържане на матрака и за най-пълната реализация на неговите ортопедични свойства.

Важно е да запомните, че ортопедичният ефект на матрака се проявява напълно само на ортопедичната основа. Ортопедичната основа във връзка с матрака функционира като една система за осигуряване на почивка и комфортен сън.

В модели с най-добрите ортопедични ефекти, пружините вършат работа на амортисьори. Те са гъвкави летви и са подходящи за тези хора, които искат да се персонализира ортопедичен ефект с регулируема твърдост.

Под внимание трябва да се вземе и използването на матрак с основа от независими пружини. Тя трябва да се държи на необходимо разстоянието между ламелите, но и не бива да е твърде голяма. Това ще увеличи живота на матрака.

За живота на матрака се грижат и всички видове протектори за матраци. Изберете поне един такъв калъф, за да си гарантирате безупречна визия на матрака, години напред!

Спазването на тези препоръки ще удължи живота на всеки модел!

Related posts

Leave a Comment