Slider Друго 

Acer разширява серията за творци ConceptD с нови лаптопи, настолни компютри и монитори

Acer обяви нови модели премиум лаптопи, настолни компютри и монитори, разширявайки серията ConceptD, която се състои от мощни устройства, специално проектирани за творци.

Сред новите модели са лаптопите от серията ConceptD 3 и по-специално ConceptD 3 Ezel за творците в движение, мощният десктоп ConceptD 100 за създателите на съдържание, работещи в малки фирми и творчески студия, и три ConceptD монитора – ConceptD CP5, ConceptD CP3 и ConceptD CM3 за професионалисти в компютърната графика.

Серията ConceptD включва набор от устройства, покриващи нуждите на професионалисти в творческата сфера – от студенти по дизайн и ентусиасти в YouTube, до CAD дизайнери, видеоредактори, илюстратори и аниматори.

Лаптопи ConceptD 3 Ezel и ConceptD 3 – креативност в движение

Acer вече предлага лаптопите с върхови параметри от серията ConceptD 3, предназначена за студенти по дизайн, дизайнери на свободна практика и малки дизайнерски студия. Достатъчно мощни, за да се справят бързо и точно, както със средни по сложност задачи в CAD, така и с комплексни такива, серията лаптопи ConceptD 3 и ConceptD 3 Ezel поставят приоритет на качеството на екрана и производителността на графичната карта. Те са тънки и леки, отварящи се по традиционен начин или с възможност за трансформиране, с 14- или 15,6-инчови екрани, като по този начин могат да се използват едновременно за редактиране и за презентиране, когато човек е в движение.

ConceptD 3 Ezel – заемете творческа поза

Иновативният ConceptD 3 Ezel е трансформиращ се лаптоп, направен така, че да предоставя на творците възможно най-интуитивното преживяване. Бутоните с подсветка в кехлибарен цвят са поставени върху бял, изцяло метален корпус, а луксозния обширен стъклен тракпад възприема многопръстови жестове. Иновативната Ezel панта на Acer прави устройството както многофункционално, така и елегантно, като позволява на потребителите да избират измежду шест режима на използване, сред които режим за рисуване на съдържание и режим за неговото презентиране. Други възможни режими на използване са регулируемият плаващ режим, традиционния лаптоп режим, режим на таблет и режим на споделяне. Освен 18-часов живот на батерията, креативният инструментариум на устройството включва още програмируеми клавиши и набор от опции за свързване, като четец за SD карта 7.0 и USB Type-C Thunderbolt™ 3 порт, и в същото време тежи само 1,68 кг или 1,95 кг.

Лаптопът разполага с 14- или 15,6-инчов FHD PANTONE-валидиран сензорен екран, чиято цветова схема покрива 100% от цветовата гама sRGB и има цветова точност делта E<2. Този реалистичен дисплей е идеален за рисуване с Active Stylus на Acer, притежаващ 4096 нива на чувствителност към натиск, а художниците могат да използват плаващ режим, за да намерят идеалния си ъгъл на рисуване. Освен това ConceptD 3 Ezel се захранва от 10-о поколение Intel® Core i7-10750H или 10-о поколение Intel Core i5-10300H processors, видеокарти NVIDIA® Quadro® T1000 (ConceptD 3 Ezel Pro) или GeForce® GTX 1650Ti и има 1 TB PCIe SSD диск за съхранение. Това означава, че лаптопът е достатъчно мощен, за да се справи не само с рисуване или скициране, но и с анимация и 3D моделиране – всичко това с ниво на шума 40 dBA или по-тихо.

ConceptD 3 Notebook – Свобода на творчеството

Високопроизводителният лаптоп ConceptD 3 има класически дизайн и дава възможност за работа и творчество в движение. Той е подходящ за онези, които предпочитат традиционния начин на отваряне, а 20-часовия живот на батерията дава на творците възможността да редактират творбата си и да я показват, където и да се намират. С графични процесори NVIDIA Quadro T1000 (ConceptD 3 Pro) или GeForce GTX 1650Ti и с новите Intel Core H-series процесори от 10-о поколение, той е специално разработен да се справи с всякакви 2D или 3D отговорни откъм цвета дизайнерски задачи на 14- или 15,6-инчови FHD PANTONE валидирани екрани.

Настолен компютър ConceptD 100 – отключете креативността

Настолният компютър ConceptD 100 е идеален за наситен с графика 2D дизайн и начално ниво на 3D CAD моделиране, като по този начин отговаря на специфичните нужди на професионални творци и зали за обучение по мултимедия. ConceptD 100 е оборудван с мощен процесор от 9-о поколение Intel Core и видеокарта NVIDIA GeForce или Quadro, което позволява на създателите на 2D и базово 3D съдържание да се справят бързо и качествено със задачите и работния процес. Този компютър с компактен размер се предлага с до 256 GB свръх бърз SSD диск, пълен комплект възможности за свързване и 32 GB DDR4 памет, което позволява на създателите да използват едновременно всички основни приложения, без да усетят забавяне в работата. Притокът на въздух през предната част и страничната вентилация поддържат тази мини работна станция охладена и гарантират, че нивата на шума й остават под 40 dBA, което е еквивалентно на тишината в библиотека. Този компютър съчетава върховите си параметри с елегантен стил, като неговият бял заоблен дизайн идеално се вписва във всеки модерен офис или работно пространство.

Мониторите ConceptD CP5 и CP3 – спираща дъха точност на визуализацията

Серията монитори ConceptD CP5 и ConceptD CP3 са предназначени за професионални създатели на компютърна графика, видеоредактори и аниматори, които изискват високоефективен монитор с изключителна цветна точност и гарантирана съвместимост. И двата модела задоволяват изискванията за разделителна способност, точност на цветовете и широка цветова гама, възможност за работа със HDR съдържание, висока скорост на опресняване на изображения, за да не се размазват на голям екран, което улеснява процеса на проектиране и стимулира съвместната работа.

Моделът CP5271U V се отличава с точност на цветовете Delta E<1 и е PANTONE-валидиран с 1,07 милиарда цвята. За да покаже и най-малкия детайл на изображението, разполага с разделителна способност WQHD 2560 x 1440, VESA DisplayHDR 600, а също е съвместим с Adaptive-Sync, с възможностда се превключва на 170 Hz честота на опресняване, което го прави идеален за професионално видео редактиране и компютърна графика. Покривайки 99% от цветовата схема Adobe RGB и благодарение на мигновеното време за реакция от 1 ms (GTG), моделът създава богати и реалистични изображения.

Мониторът ConceptD CP3, също предназначен за професионални творци, видеоредактори, аниматори и графични дизайнери, има сходни спецификации, като покрива 98% от разширената цветова гама DCI-P3, с резолюция WQHD 3840 x 2160, скорост на опресняване до 165 Hz и VESA екран HDR 400.

Мониторът ConceptD CM3 – превръща въображението в реалност

Серията монитори ConceptD CM3 е предназначена конкретно за професионални графични дизайнери и фоторедактори, желаещи монитор, който може да показва в най-малки детайли дизайнерските решения и 3D съдържание. Той е идеален в случаите, когато трябва бързо и безпроблемно да се изпълнят задачи, изискващи превъзходна цветова точност, никакво размазване, широка цветова гама и изключителен HDR с гарантирана съвместимост. Моделите са идеални за творци, извършващи 3D моделиране, редактиране на статични изображения и обработка на изображения. Големите екрани подпомагат процеса на проектиране и улесняват съвместната работа.

Моделът CM3271K притежава екран с резолюция 4K UHD 3840 x 2160 и 4 ms (G до G) време за реакция, честота на опресняване от 60 Hz и широка цветова схема, покриваща 99% от цветовото пространство Adobe RGB. Той е съвместим с AMD Radeon FreeSync и е PANTONE-валидиран, има Delta E<2 и е VESA сертифициран, като поддържа DisplayHDR ™ 400, което означава, че с него творците могат да разчитат на по-голяма точност в цветовете, както и на по-висока обща яркост.

Related posts

Leave a Comment