Друго 

Amazon се ориентира към продажба на лекарства онлайн

Електронният търговец на дребно Amazon съобщи, че обмисля продажба на лекарства, отпускани по лекарско предписание.

Още през юли компанията на Джеф Безос е създала тайна лаборатория, наречена “1492” с препратка към Христофор Колумб, тъй като иска да въведе нова ера в здравеопазването с въвеждането на онлайн продажба на лекарства. Лабораторията разработва на нова система за здравеопазване, като предоставя услуги за медицински данни чрез Amazon Echo.

С този ход, изглежда, компанията сериозно навлиза в аптечната мрежа. Според източник на CNBC, цитиран от Pixelmedia.bg, новата бизнес стратегия ще възлиза на 560 милиарда долара годишно.

За тази цел компанията се нуждае от сътрудници и сред първите такива е Марк Лайънс, изпълнителен директор на неправителствената здравноосигурителна компания Premera Blue Cross.

Amazon няма да замени веднага аптеките. Вместо това, те ще започнат да служат като посредник между здравните застрахователи, потребителите и останалата част от здравната индустрия, като работят съвместно с мениджър на ползите за фармацевтични продукти (по същество ролята на Лайънс). Всичко това може да подобри така наречената „цифрова здравна индустрия“.

онкология

Related posts

Leave a Comment