Avira браузър. Без повече вируси

Вирусите са създадени паралелно с компютрите и няма как да не се учудим, когато компания за антивирусна програма иска да повиши сигурността си. Дали обаче отговор на това, ще даде Avira?

Avira_Logo
Браузъра, който иска да разработи Avira, ще бъде създаден на базата на Google Chromium, който е в основата на новото поколение от браузърите Opera и Chrome.
Avira съобщава, че браузъра и ще бъде с мултифункционална платформа — ще работи на компютри, телефони, таблети, на всеки вид ОС. В допълнение, ще бъде свързан с всички бази данни на компания, за да се следи за хакерски атаки и зловреден софтуер.

Информацията в интернет носи нагласата, че браузърът на Avira, ще бъде “безпощаден” към всякакви видове атаки — троянци, скриптове и опасни уеб страници, който се сметнат за потенциална заплаха. Компанията съобщава, че няма да се нуждаем повече от антивирусни програми, но това не е напълно вярно. С нарастването на използването на мобилна памет, много вируси биват предавани по този начин — флашки, дискове или карти памет.

 

20139-Avira-2013-Product-Line-Released

Още не е ясно, какви технологии, ще се ползват за новия браузър, но се предвижда да работи с абсолютно всички уеб страници и да има плъгини за обогатяване на работата му.

Сегашната информация предполага, че браузърът на Avira, ще се разпространява безплатно. Кога обаче, ще стане това и дали е 100% сигурно, още не се знае.

2 Comments

  1. desene animate romana

    Thank you ever so for you blog.Really looking forward to read more. Will read on

    Reply

Leave A Reply