D-Link въвежда технология Wi-Fi 6 в решетъчните си безжични системи за дома Covr

D-Link, световен лидер в технологиите за интелигентен дом и мрежова свързаност, обяви днес най-новите устройства от гамата си решетъчни (Mesh) безжични системи за целия дом Covr AX1800 с технология Wi-Fi 6 – COVR-X1862 (комплект от две устройства) и COVR-X1863 (комплект от три устройства). Създадени, за да осигурят безпроблемна свързаност на целия дом, в който работят множество безжични устройства, новите попълнения към серията са отлично решение за безпрепятствена работа онлайн, включително за възпроизвеждане на поточно видео с разделителна способност 4К, игри с комплекти за виртуална реалност и платформи за видео разговори.

Решетъчните системи за целия дом AX1800 са оборудвани с най-новата технология Wi-Fi 6 и предлагат двулентова свързаност с общи скорости до 1,8 Gbps, като в тях е вградена най-новата технология за криптирана връзка WPA3 за по-голяма сигурност на мрежите. Системите са налични в комплект от две или три устройства и могат да осигурят Wi-Fi покритие на площ съответно до 420 sqm и до 600 sqm. Ако е необходимо по-широко покритие, биха могли да се добавят допълнителни точки за достъп Covr, за да се разшири мрежата.

Разработените специално за растящите потребности на свързания дом решетъчни безжични системи Covr AX1800 са оборудвани с технологии MU-MIMO, OFDMA и BSS Colouring, за да подобрят мрежовия капацитет и производителност. Системите позволяват множество устройства да получат високоскоростна широколентова Wi-Fi връзка едновременно, като разпределят данните по-ефективно. Наред с това, системите използват интелигентна технология Smart Roaming, която непрекъснато сканира силата на безжичния сигнал в цялата мрежа и автоматично свързва устройствата към точката за достъп Covr с най-силен сигнал.

Решетъчните Wi-Fi 6 системи AX1800 за целия дом поддържат гласово управление чрез Amazon Alexa и Google Assistant – така потребителите биха могли дистанционно да управляват домашната си безжична мрежа. Също така, устройствата предлагат упражняване на родителски контрол на достъпа чрез създаване на профили – устройствата могат да се присъединяват към профили на членовете от семейството, което от своя страна позволява да се блокира достъпът до определени уебсайтове и да се задават графици за Wi-Fi достъп и изключване на Wi-Fi.

Лесните за монтиране и инсталиране системи могат да бъдат конфигурирани с помощта на безплатното Wi-Fi приложение на D-Link, което е налично за мобилни устройства с операционни системи Android и iOS. А ако потребителите предпочитат кабелно свързване, новите мрежови решения са разработени с вградени портове Gigabit Ethernet за надеждно свързване на NAS устройства, смарт телевизори и игрови конзоли.

Сред основните характеристики на решетъчните Wi-Fi 6 системи AX1800 за целия дом са:
• Следващо поколение мрежи – Wi-Fi 6;
• Решетъчна мрежа с технология Smart Roaming;
• Технологии OFDMA и MU-MIMO;
• Технология за интелигентно управление Smart Steering;
• Лесен монтаж;
• Родителски контрол на достъпа чрез профили;
• Разширяема мрежа.

Related posts

Leave a Comment