Друго 

Fujitsu ETERNUS DX8900 S4 обявен за най-добра система за съхранение на данни от SPC-1 Storage Benchmark

Системата за съхранение на данни на технологичния гигант Fujitsu – ETERNUS DX8900 S4 – зае две първи места по отношение на висока производителност за сторидж система. Решението на японската компания постави нов бенчмарк рекорд, като се превърна и в първата система, успяла да прескочи границата от 10 милиона входно-изходни операции за секунда (IOPS), което се потвърждава от последните резултати, публикувани от Storage Performance Council (SPC).

 

Тестовете, които независимата организация SPC провежда, предоставят на потенциалните купувачи на устройства за съхранение на данни обективна, точна и проверима информация, която им позволява да сравняват представянето на сторидж системите на различни производители. Новите резултати, публикувани онлайн на страницата на SPC (Performance (SPC-1 IOPS) test), потвърждават, че Fujitsu вече заема водещото място. В допълнение на това, че ETERNUS DX8900 S4 е първата система, която преминава границата от 10 милиона входно-изходни операции за секунда, тя официално превъзхожда и всички свои конкуренти с марж от поне 30 процента.

 

Зависимостта от производителността на една система, от това какви количества данни могат да бъдат прочетени/написани от нея, нараства неимоверно сега, когато предприятията събират все повече и повече данни, а самите центрове за данни се окрупняват и виртуализират. По-бързото предаване на данни означава, че и архивирането става по-бързо, т.е. съществената информация, като базите данни например, може да бъде възстановена по-бързо от направените бекъпи и да помогне за възстановяването на работата на критични за бизнеса процеси след повреда в системата.

 

Резултатите на SPC подчертават, че ETERNUS DX8900 S4 е проектиран за намаляване на сложността на центровете за данни, като консолидира данните дори и за най-взискателните критични за бизнеса приложение, каквито са например приложенията за планиране на корпоративните ресурси. Системата предлага до 140 PB флаш капацитет с плътна, скалируема и надеждна енергонезависима памет (Non-Volatile Memory express – NVMe) за ускорен достъп за четене, което елиминира нуждата от приоритизиране на работните процеси според тяхната важност. Благодарение на скалируемата си архитектура, която комбинира различни типове дискови и флаш масиви за балансиране на капацитета, цената и скоростта за достъп до данните, ETERNUS DX8900 S4 проправя пътя за свръхбързи изцяло флаш базирани центрове за данни.

Related posts

Leave a Comment