Таблети 

Дългоочакваният PocketBook InkPad

Това, което прави моделът PocketBook InkPad уникален е размерът на неговия екран, който се разполага върху осем инчов диагонал.

Резолюцията му е 1600/1200 пиксела, което означава, че всеки квадратен инч е съставен от около 250 точки. Размерите му са 162,8/195,5 милиметра, а дебелината на устройството е само 7,3 милиметра.

Освен, че екранът на устройството е изпълнен по така наречената E Ink технология, четецът разполага и с LED подсветка за безпроблемно четене както през деня, така и през нощта.

Осемте инча на екрана позволяват визуализирането на по-голяма част от информацията. Това не означава, че изображението не може лесно да бъде увеличено. Големият размер на екрана е подходящ за работа с таблици и графики, за четене на периодични издания и специализирана литература както у дома, така и на работното място. Това го прави идеален и за студентите и учениците, тъй като размерът на неговия екран е близък до стандартния формат на повечето учебници.

Високата резолюция дава възможност на шрифта да изглежда еднакво добре при всяка една от степените на увеличение. Яснотата на изображението превръща четенето в истинско удоволствие, а E Ink технологията, която позволява на екрана да поглъща отразената светлина, прави използването на устройството напълно безопасно за очите. LED подсветката дава възможност за четене дори когато осветлението е слабо.

Четецът не отстъпва по нищо и със своя дизайн. От дясната страна на дисплея е разположена гумираната лента с бутони, с чиято помощ се прелистват страниците. Тя прави устройството едновременно удобно и стилно.

PocketBook InkPad разполага с 1GHz процесор и оперативна памет с капацитет 512MB. Те осигуряват безпроблемно използване на всяко приложение и плавно прелистване на страниците. Външната памет може да бъде увеличена до 32 GB, което дава възможност за създаването на огромна библиотека, която можете да носите навсякъде със себе си, а батерията осигурява до седмица работа без нужда от презареждане.

Възможностите на четеца PocketBook InkPad не се ограничават единствено до визуализирането на текстови документи. Бихте могли и да слушате любимите си книги благодарение на услугата Text-To-Speech, както и всякакви аудио файлове, тъй като устройството поддържа и MP3 формат. Четецът разполага с вградени речници, Wi-Fi, както и възможност за прехвърляне на съдържанието, без да се налага свързване с компютър.

 

 

 

Related posts

Leave a Comment