Дънни платки 

ASRock FATAL1TY X99X Killer – убийствена дънна платка

Вече стана като задължение, дънните платки да имат някакви шантави имена, все едно са злодей от някоя игра или екшън филм.

Няма значение дали ви пука за цвета на вътрешната страна на кутията или искате това да е един гейминг звяр – имате го. Макар марката да няма много отзиви и фенове в последните няколко години се оптимизираха да изкарат най-доброто от себе си и своите дънни платки. От страна на цвета, ако имате червена кутия или червени водни тръби, това ще е едно отлично допълнение към цялата схема на моддинг проекта ви. Дори да го взимате само за игра, пак няма да сбъркате.

Както и сами виждате, дъното носи едни метални, червени охладители, които не са поставени само за украса. Те са с цел, по-добро охлаждане на платката и най-важните и компоненти. Дори може да го срещнете на някой места като “броня”.

Говорейки за броня, в официалния сайт на марката ни казват, че самото дъно има някой гейминг функции, който в някой дъна са само допълнения, но явно тук са решили, че е добре да са за гейминг. Ето и точните им названия, без превод, за да няма объркване:

CPU Power – Hi-Density Power Connector + Ultra Dual-N MOSFET + Multiple Filter Cap
Memory – 15? Gold Contact in DIMM Slots
VGA Card – 15? Gold Contact in VGA PCIe Slot, PCIe Power Connector
Cooling – XXL Aluminum Alloy Heatsink + 2oz Copper PCB + Heat Pipe Design
Internet – Intel® LAN + Qualcomm® Atheros® Killer LAN
Audio – Purity Sound™ 2

След като сте ги прочели, вероятно сте разбрали, че е засегнат всеки от най-важните компоненти за едно дъно. Комбинацията от всички тях, позволява да достигнете едно ново ниво на гейминг преживявания.

Нека да преминем и към спецификацията на дъното.
Започваме с възможността да поставите до 128GB RAM, което ако ви е много за гейминг, то може да е достатъчно за работна станция или за видео обработка. За тези от вас, който не са наясно с това, тези две неща са най-натоварващи за компютъра и колкото повече рам имат, толкова по-добре.

Естествено PCIe са оптимизирани да ви доставят до 32GB/s или около 768MB/s към хард дисковете, което си е висока скорост или поне нормална за днешните стандарти. LGA 2011-3 процесорен сокет. Вградено 7.1 CH HD Audio с Realtek ALC1150 аудио кодек. Intel® I218V + Qualcomm Atheros Killer E2200 за максимално добра скорост или както казва мотото на ASRock – “No lag, just FRAG”. 10 SATA3 6.0 Gb/s конектора, а за тези, който са жадни за видео мощност, ще ви разочаровам, но можете да свържете само 2 видео карти.

Няма да губим време, да ви обясняваме, колко още много различни допълнения има в платката, можете да ги видите ТУК.

 

 

 

Related posts

Leave a Comment