Мрежа 

Avira браузър. Без повече вируси

Вирусите са създадени паралелно с компютрите и няма как да не се учудим, когато компания за антивирусна програма иска да повиши сигурността си. Дали обаче отговор на това, ще даде Avira?


Браузъра, който иска да разработи Avira, ще бъде създаден на базата на Google Chromium, който е в основата на новото поколение от браузърите Opera и Chrome.
Avira съобщава, че браузъра и ще бъде с мултифункционална платформа — ще работи на компютри, телефони, таблети, на всеки вид ОС. В допълнение, ще бъде свързан с всички бази данни на компания, за да се следи за хакерски атаки и зловреден софтуер.

Информацията в интернет носи нагласата, че браузърът на Avira, ще бъде “безпощаден” към всякакви видове атаки — троянци, скриптове и опасни уеб страници, който се сметнат за потенциална заплаха. Компанията съобщава, че няма да се нуждаем повече от антивирусни програми, но това не е напълно вярно. С нарастването на използването на мобилна памет, много вируси биват предавани по този начин — флашки, дискове или карти памет.

Още не е ясно, какви технологии, ще се ползват за новия браузър, но се предвижда да работи с абсолютно всички уеб страници и да има плъгини за обогатяване на работата му.

Сегашната информация предполага, че браузърът на Avira, ще се разпространява безплатно. Кога обаче, ще стане това и дали е 100% сигурно, още не се знае.

 

 

Related posts

Leave a Comment