Смартфони 

Huawei G8 – Какво става с Huawei

За тези от вас, които наблюдават пазара на телефони, може да е ясно, че в последно време, марката Huawei доста напредна с позиции, телефони, дори умни часовници. Изкараха няколко интересни модела, няколко различни модела и като цяло, доста силно се усеща желанието им за пробиване на пазара.
Всеки знае, че точно тази марка, не се слави с качеството на продуктите си, но пък за сметка на това, цената е доста ниска и много хора го купуват, точно заради това.
Но може ли нещо да се е променило?

Ще разгледаме например модела G8.
Веднага започваме с цената – 299 евро или около 600лв. Не е толкова висока, нито пък евтина, но да видим какво получаваме за нея:

Тегло – 167 грама.
Скенер за пръстови отпечатъци.
3000 mAh батерия
Процесор – четири-ядрен 1.5 GHz Cortex-A53 & четири-ядрен 1.2 GHz Cortex-A53
Рам – 2 или 3 GB
Вградена памет – 16 или 32GB
Слот за микро сд.
IPS LCD екран с резолюция – 1080 x 1920 (401 ppi)
Камера – 13 MP f/2.0, 28mm, автофокус, оптична стабилизация, двойна светкавица, геотагинг, разпознаване на лице/усмивка, панорама, HDR

Предна камера – 5мп
Това са най-важните характеристики, които трябва да знаете. Е, какво мислите? За цената от почти 600лв, дали си заслужава избора? От една гледна точка, много зависи какво мислите за самия телефон – за тези пари тези характеристики заслужават ли си?
От хардуерна гледна точка, Huawei G8 не изглежда да е кои знае колко слаб, нито да има нещо толкова различно, че да го постави на последно място в класация за телефони.

Да не забравяме и за металното тяло на Huawei G8, като на задния капак е разположен скенера за пръстови отпечатъци. Аз лично не съм голям фен на този тип поставяне на скенерите, но на някой може да му е по-удобно.
От гледна точка на дизайна, това, което ми харесва, е, че не изглежда толкова на някой друг смартфон, а като че ли е постигнат баланс между няколко. От предната част има малка прилика с някой HTC модел, а от гърба може да се припознае с LG серията, които имат пръстови отпечатъци на гърба.
Това, което на мен най-много ми харесва при този телефон е тънката лайсна в краищата, но трябва да знаете, че колкото по-тънка е тя, толкова по-лесно може да потрошите телефона, ако го изпуснете.

 

Related posts

Leave a Comment