Мрежа 

Mozilla мисли да се раздели с Thunderbird

Thunderbird ще видите, че тези е доста популярен, макар новината. Мозила отказа финансирането на Google, на началната страница на браузъра има отново бутони за дарения. Сега и от Thunderbird искат да се откажат. Дали не крият нещо в ръкава си?

Основната причина, поради която птичката е тръгнала към падение, или поне според разработчиците е, че не е толкова успешен и популярен проект, като лисичката (Firefox) или някой друг от проектите им. От доста време, разработчиците се борят да издигнат мейл клиента до по-високо ниво, но без особени резултати.
Компанията още се бори и със своите смартфони, както и операционна система и реално погледнато нямат много време да се занимават с такива мижави проекти.

Вижте още –Raspberry Pi Zero – Най-малкият компюртър

Реално погледнато, май нямат достатъчно пари, за да се задържат над водата и от Mozilla са решили да премахнат ненужните си потребления, за да спестят от ресурси. Това беше ново. Такава голяма компания (макар и на свободна практика) по този начин да се опитва да оцелее. Дали това не е началото на края за Mozilla?

 

 

Related posts

Leave a Comment