Смартфони 

MLS MX 2019 – вторият смартфон у нас с гласов асистент на български (Ревю)

Гръцката компания MLS Innovation, която представи първия си смартфон в България през април, анонсира още един модел у нас. Това е смартфонът MLS MX 2019, който също разполага с гласов асистент на български език и дори се позиционира с една идея над предходния MLS Range.

 

В редакцията получихме една бройка от модела и проведохме редица тестове, за да се уверим сами в неговите възможности. Също като предишния модел и MX 2019 разполага с интелигентния гласов асистент MAIC, който позволява гласово взаимодействие на български език.

 

MAIC

 

Едва ли ще изненадаме някой с решението си да тестваме първо асистента MAIC. Макар че все още има на къде да се развива, можем да кажем, че това е една наистина впечатляваща технология. Тя е вградена във всички устройства на компанията и позволява на българските потребители да се обаждат или да изпращат съобщения, да търсят гласово информация в интернет или видеа в YouTube. И всичко това на родния им език.

 

Продиктувахме му различни гласови съобщения, които смартфонът повтори, след това изпрати на избран човек от списъка с контакти. Поискахме да ме свърже с него чрез обаждане и това също беше1 изпълнено. Асистентът успя също да посочи къде се намират най-близките аптеки и бензиностанции, както и да направи превод от испански.

 

Външен вид

 

След като се уверихме в безупречните възможности на гласовия асистент, огледахме външния вид на устройството. Още когато вземете MLS MX 2019 в ръка, прави впечатление елегантният му външен вид и ергономичният му дизайн. Усеща се удобният му захват и установихме, че телефонът е доста лек. 

 

Цветове

 

Ако и вие като нас сте любители на по-разнообразните цветове за смартфони, ще трябва да ви разочаровам. Защото MLS MX 2019 се предлага у нас единствено в черен вариант. Все пак, не е изключено, допълнителни цветови опции да се появят по-късно през годината, така че оставаме в очакване.

 

 

Дисплей

 

След добрите впечатления, с които останахме за външния вид на MX 2019, решихме да го включим и да разгледаме неговите функционалности в менюто. Още с включването веднага харесахме качествения му IPS LCD сензорен дисплей с 16 милиона цвята и 5.5-инчов екран с оптимално зрително поле, които определено хващат окото.

 

Процесор и памет

 

Тествахме модела като отворихме няколко приложения и игри едновременно и се убедихме в бързината на осемядреният му Mediatek процесор. За бързото зареждане на всички приложения, без наличието на засичане, допринася и вградената 3 GB RAM памет, която осигурява достатъчно място. За хората, които обичат да снимат непрекъснато, добрата новина е, че мястото за съхранение в устройството може да се увеличи с цели 128 GB с помощта на microSD карта.

 

Камери

 

Като споменахме снимки, тази функционалност е едно от първите неща, които побързахме да тестваме в редакцията. Нашите тестове показаха, че 16-мегапикселова основна камера прави наистина качествени снимки, а 13 MP предна камера е идеална за селфита. За добрите кадри допринасят автофокусът и LED светкавицата, което позволява и на хора без опит в снимането да правят хубави кадри за лични нужди.

 

Операционна система

 

Моделът работи с мобилната операционна система Android 8.1 и както се уверихме сами, той има всички последни функционалности, с които тя разполага.

 

 

Важно е да отбележим, че смартфонът също така предоставя възможност за опериране с 2 SIM карти едновременно с функцията Dual SIM и разполага с вграден сензор за пръстови отпечатъци.

 

MLS MX 2019, както и предишният модел MLS Range 5.5, се предлага с избран тарифен план от Теленор като цената му в брой с двугодишен договор за Тотал+ 27.99 лв. е 189.99 лв.  С гласовия асистент, в чиито възможности се убедихме от първа ръка, MLS MX 2019 се превръща в идеалното устройство за хора, които не желаят да отделят сериозни средства за закупуването на смартфон, но в същото време искат модерни функционалности, както и да могат да осъществяват гласово взаимодействие с него, при това на български.

Related posts

Leave a Comment