Slider Лаптоп 

Porsche Design и Acer представят Porsche Design Acer Book RS: Съвкупност от дизайн и върхова производителност

Porsche Design и Acer обявиха ново партньорство, което съчетава философията на Porsche Design за функционален дизайн и техния инженерен подход с най-новите технологични иновации и високото реноме на Acer на глобалния компютърен пазар. И двете фирми са познати като създатели на уникални авангардни продукти. Първият резултат от това сътрудничество е преносим компютър с върхови параметри, който съчетава модерните технологии с традиционни, минималистични дизайнерски елементи. Porsche Design Acer Book RS има изцяло метален корпус, в който са поместени най-новия Intel® Core™ i7 процесор 11-о поколение и графичен процесор NVIDIA® GeForce® MX3502, и все пак той е компактен и тежи само 1,2 кг. Капакът на корпуса е изработен от въглеродни влакна – материал доказал се през годините в моторните спортове заради своята изключителна здравина, лекота и експлоатационни показатели. Porsche Design Acer Book RS е съвместно проектиран с Intel и базиран на платформата Intel Evo[i], която верифицира, че моделите1 от тази серия отговарят на ключови показатели на потребителската удовлетвореност, каквито са бързата реакция, незабавната готовност за работа след включване, дълъг живот на батерията в реални условия и нейното бързо зареждане, с което лаптопът ще позволи на потребителите да се справят отлично с всякакви задачи.

„Със своите повече от 40 години опит в компютърната индустрия и с високите достойнства на продуктите си, Acer напълно отговаря на нашия стремеж да създаваме отличаващи се изделия, съвместно с нашите партньори. За нас е удоволствие да стартираме това партньорство именно с новия Porsche Design Acer Book RS, който въплъщава в себе си същността на нашата марка и задава нови стандарти в компютърната производителност и дизайн“, коментира Ян Бекер, главен изпълнителен директор на Porsche Design Group.

„Плодът на това вълнуващо партньорство между Acer и Porsche Design е Porsche Design Acer Book RS – перфектна комбинация от стил и производителност за съвременния професионалист, който е винаги в движение. Обединявайки технологичния опит на Acer и дизайнерските умения на Porsche Design, ние създадохме един съвършен продукт, който има не само непреходна естетика, но и изключителни параметри“, добавя Джери Као, главен оперативен директор в Acer.

„Като резултат на интензивната съвместна работа на инженерите, лаптопите, отговарящи на платформата Intel Evo, са определено най-добрите лаптопи за работа, с което вдигат високо летвата на потребителските изисквания – споделя Крис Уокър, корпоративен вицепрезидент и генерален мениджър за мобилни клиентски платформи, Intel. – Intel Evo продуктите, какъвто е новият Porsche Design Acer Book RS с 11-о поколение Intel Core процесор и графика Intel Iris Xe, са оптимизирани така, че да осигурят производителността, бързата реакция и дълъг живот на батерията, необходими на съвременния потребител при работа или забавление с компютъра.“

 

Емблематичен дизайн, който не може да бъде сбъркан

Дизайнерската философия на Porsche Design за оптимална функционалност прави Porsche Design Acer Book RS ярък пример за върхов компютър, в който всяко дизайнерско решение е направено с определена цел. Капакът от 3k въглеродни влакна се откроява на фона на сребристия корпус на лаптопа, обработен чрез програмируема машина с диамантен резец – контраст, който придава едновременно дързък вид и невероятна компактност: устройството тежи само 1,2 кг и е 15,99 мм тънко. Двете плоскости са свързани посредством еднокорпусна панта, която леко повдига клавиатурата при отваряне на лаптопа, подобрявайки охлаждането му и предоставяйки удобство при писане. Клавишите с подсветка осигуряват удобно ползване дори през нощта, а стъкленият прецизен тъчпад възприема многопръстови жестове за по-интуитивно преминаване към прозорците на активните програми.

 

Мощен и завладяващ

Под капака си Porsche Design Acer Book RS е оборудван с най-новите Intel Core i7 процесори от 11-о поколение с графика Intel Iris Xe и с допълнителни графични процесори NVIDIA® GeForce® MX3502, както и с 16 GB RAM, за да се гарантира, че без проблем ще се справи с всяка задача, възникнала в рамките на работния ден. Той разполага с 14-инчов FHD IPS[ii] сензорен екран, покрит със слой от антимикробно[iii] стъкло Corning® Gorilla® Glass, като дисплеят пресъздава 100% sRGB цветовата гама. Привличат вниманието ултратесните рамки на екрана, осигуряващи по-пълно възприемане на изображенията, тъй като съотношението между площта на екрана и корпуса е 90%. Двойните медни топлопроводи гарантират, че устройството ще остава охладено, а впечатляващата батерия издържа 17 часа[iv], като същевременно при нужда е в състояние да осигури 4 часа използване[v] след 30-минутно бързо зареждане. Двулентовият мрежов адаптер Intel® Wi-Fi 6 (Gig +), пълният набор от портове (USB-C ™, Thunderbolt ™ 4 и USB3.2 Gen 2) и интелигентните функции, каквито са вписване с пръстов отпечатък чрез Windows Hello и Modern Standby & Wake on Voice допълнително подобряват потребителското изживяване.

 

Специално създадени аксесоари

Многофункционалната раница с няколко отделения Porsche Design Acer Travelpack RS (съдържаща подложка за мишка, мишка, чантичка за носене и калъф за лаптоп) е идеалният спътник[vi] на Porsche Design Acer Book RS. Чантата за носене е изработена от кожа ECCO® PALERMO XA – издръжлив материал, приятен на допир и с фин блясък. Магнитни закопчалки прикрепват към чантата калъф за лаптоп, изработен от плат 1680D, който не пропуска вода и защитава лаптопа от надраскване и износване, каквито са вероятни при честа употреба на път. За практичност, част от калъфа за лаптопа може да се отстрани и да се ползва и като подложка за мишка.

Безжичната Bluetooth и Wi-Fi мишка Porsche Design Acer Mouse RS допълват съдържанието на раницата. Въглеродни влакна са използвани за подсилване на левия бутон на мишката и допринасят за характерния дизайн. Същият материал покрива и долната повърхност на мишката, с което се гарантира продължителното й ползване, а монтиран в тази повърхност DPI превключвател позволява на потребителите бързо да изберат измежду три предварително зададени нива на чувствителност.

[i] Проверено, измерено и тествано спрямо първокласна спецификация и ключови индикатори при ползване като част от иновационната програма на Intel за лаптопи Project Athena. Резултатите са от тестовете към август 2020 г. и не гарантират индивидуалната работа на лаптопа. Мощността и производителността варират в зависимост от употребата, конфигурацията и други фактори. За по-пълна информация относно производителността и резултатите от бенчмарка посетете Intel.com/Evo.

[ii] Всички марки и имена на продукти, споменати тук, са регистрирани търговски марки на съответните им компании и се използват единствено за описание или идентифициране на продуктите.

[iii] Антимикробното стъкло Corning® Gorilla® Glass не претендира, че напълно защитава потребителите или предоставя никакви преки или косвени ползи за здравето.

[iv] Данни за живот на батерията, базиран на MobileMark 2014. Действителният живот на батерията варира в зависимост от спецификациите на продукта, компютърните настройки и стартираните приложения или функции. На всички батерии максималният капацитет намалява с времето и използването.

[v] „Използване“ се отнася до възпроизвеждане на видео, а „време за зареждане“ се отнася до изключен лаптоп по време на зареждане.

[vi] Включени в Premium пакета или се продават отделно.

Related posts

Leave a Comment