Лаптоп 

Samsung направи за първи път в България едновременен ъпгрейд на преносими компютри

Samsung Electronics представи новите SSD памети 860 EVO и 860 PRO на специално събитие в София. Гостите, сред които фотографи, блогъри и представители на медии, бяха предизвикани да донесат със себе си своите преносими компютри, за да могат лично да се уверят в характеристиките на SSD дисковете на Samsung Electronics.

Всеки от тях собственоръчно направи ъпгрейд на лаптопа си и така в рамките на около час бяха подновени едновременно няколко компютъра с различни конфигурации. Инсталирането на самите SSD дискове се оказа елементарна задача за гостите, тъй като конфигурацията за вграждане на самата памет е максимално опростена, за да позволи на всеки компютърно-грамотен потребител да направи ъпгрейда съвсем сам и в домашни условия.

Ъпгрейдът за всеки отделен компютър по време на събитието варираше от 47 до 63 минути на машина в зависимост от обема на информацията, която трябваше да се клонира на SSD диска. А най-бързата конфигурация се случи за рекордните 35 минути.

На място бяха направени тестове на скоростта на зареждане на машините преди и след инсталиране на новата конфигурация 860 ЕVO. При компютърите с хард диск времето за стартиране бе намалено от три до четири пъти. Преди ъпгрейда машините зареждаха за 32 до 40 секунди, а след това със SSD EVO за впечатляващите от 8 до 13.3 секунди. Чувствително подобрение бе отчетено също и при лаптоп, работещ с по-старо поколение SSD. Преди ъпгрейда машината стартираше за 26 секунди, докато с 860 ЕVO това отне само 17 секунди.

„Новите SSD 860 ЕVO/ 860 PRO са проектирани така, че да дават максимална производителност и надеждност за ежедневна употреба на преносими компютри до машини с висок интезитет на натоварване. Подмяната на стандартен хард с новите SSD дискове е почти интуитивна и реално всеки потребител може сам да ъпгрейдне лаптопа си без намесата на специалист. Като водещ производител на усъвършенствани технологии за памет, Samsung с последната си серия SSD дискове, продължава да дава надеждност, съвместимост и капацитет на устройствата“, заяви Анна Плугчиева, Мениджър „Ключови клиенти“ в Samsung България.

Сред участниците в събитието бе и водещият моден фотограф Енчо Найденов, който сподели: „Едно от най-важните неща във фотографията е да имаш най-бързата технология, особено когато става въпрос за обработка или пренос на данни. 860 EVO и 860 PRO са най-добрите SSD дискове за момента на пазара: наистина улесняват работния процес и така ми осигуряват повече време да се занимавам с нещата, които обичам – а именно търсене на идеалния кадър“, сподели Найденов по време на събитието.

860 EVO е част от най-новите допълнения към SATA гамата на Samsung Electronics, комбиниращ последната 512GB и 256GB 64-слойна V-NAND технология, 8GB LPDDR4 мобилна DRAM памет и нов MJX контролер. Новата серия се предлага с 250GB, 500GB, 1TB, 2TB и 4TB капацитет, с размер от 2.5 инча за персонални компютри и лаптопи, както и с mSATA и M.2 форм фактор за ултра-тънки компютърни конфигурации.

До шест пъти по-дълга устойчива производителност предлага новата серия SSD 860 в сравнение със своя предшественик благодарение на подобрената технология Intelligent TurboWrite, със скорост на четене и записване съответно до 550MB/s и 520MB/s.

Устройството е с подобрена петгодишна ограничена гаранция или до общо 2400 TBW за EVO серията и до 4800 TBW за PRO серията в зависимост от капацитета. Новият MJX контролер също така позволява по-бърза комуникация с хост системата. Контролерът е достатъчно производителен, за да се справи с потока от данни на работната станция, като същевременно подобрява съвместимостта с операционната система.

 

Документи за чужденци

Related posts

Leave a Comment