Смартфони 

Samsung Galaxy Note Edge – ревю от Bulgarianmod.info

Когато някой за първи път разглежда този модел смартфон обикновено започва да се колебае дали наистина му харесва извитата част на екрана, или я намира за излишна.

Тези, които търсят интересен смартфон, който с удоволствие да показват ще се влюбят в него, но истината е, че по-стандартните устройства като Galaxy Note 4, LG G3 и Sony Xperia Z3 (или Z3v) са по-предпочитани от масовите потребители.
С какво Samsung Galaxy Note Edge се отличава от Samsung Galaxy Note 4?
Като изключим различията свързани с особеностите на екрана и физическата форма на Samsung Note Edge, двата модела споделят възможно най-добрите хардуерни и софтуерни характеристики.

Моделът Note Edge е с 5,6-инчов HD AMOLED дисплей, с една десета по-малък от 5,7-инчовия HD AMOLED дисплей на Note 4. И двата са с 1,440 progressive scan. Батерията на Note Edge е бързозареждаща се, с капацитет 3,000mAh, докато бързозареждащата се батерия на Note 4 е с капацитет 3,220mAh. Размерът на екрана на Galaxy Note Edge е 5,96/3,24/0,33 инча, срещу 6,04/3,09/0,33 инча за Galaxy Note 4. Апаратът Galaxy Note Edge е малко по-широк, с размери 151,3/82,4/8,3 милиметра, за разлика от Galaxy Note 4, който е с размери 153,5/78,6 /8,5 милиметра.

Моделът с интересния ръб е цели два грама по-лек и се предлага в черно или бяло, докато неговия събрат може да бъде черен, бял, сребрист, златист, син или розов. Единственото, което се набива на очи е, че батерията на Samsung Galaxy Note Edge отстъпва пред тази на Note 4.

Усещането при използването на извивката на дисплея на Note Edge е малко странно в началото, но непознатото движение палеца скоро става втора природа. Този мултифункционален начален екран позволява с едно докосване да бъдат отворени различни икони и приложения.

Една от симпатичните функции на телефона е възможността страничният екран да се превърне в часовник за определен период от време (например от 23:00 до 6:00). Оставен със светещия ръб към вас е много по-малко натрапчив от обикновен будилник и достатъчно активен, за да може да се чете. Консумацията на батерията е ниска, но е добре да имате предвид живота на батерията, когато използвате този режим, ако не желаете апаратът да заспи, преди да успее да ви събуди.

 

Related posts

Leave a Comment