SSD vs HDD – Реални резултати на един лаптоп

Коледни празници, навсякъде намаления и прочие и съвсем случайно се натъкнахме на едно SSD, което определено си заслужаваше да се закупи — Kingston HiperX SSD 240GB. На пръв поглед, не е кой знае колко, но от резултатите в края на деня, определено има огромна разлика между SSD vs HDD.

 

Kingston-HyperX-SSD vs HDD
Това не е първото SSD с което си имаме работа и сме виждали тяхната мощност в един мъничък лаптоп, но това на което станахме свидетели днес, просто надмина всякакви очаквания.
След като взехме малкото SSD и решихме да го сложим в среден клас лаптоп с вече съществуващо HDD, битката за надмощие срещу SSD vs HDD започна.

Реално погледнато, нека да речем че SSD диска е на около година, а целият лаптоп и всичкият хардуер в него, е на около 2-3 години. Може да се каже, че е остарял, но това не означава, че не върши чудесно работата си и задълженията по нашият сайт.

Ето и характеристиките на лаптопа, който си заслужи този ъпгрейд.

RAM — 4GB
Процесор — AMD A8-4500 APU с Radeo графика. Води се хибриден процесор с видео ядро в него. 1,8Ghz, 4 ядра.
15,6 екран.
750 HDD — преди.

Реално, това е основната информация, която ни трябва. Проведохме няколко теста, дори с основният индекс на уиндоус, резултата там беше 5.9, което не е никак зле, при положение че може да е далеч по-долу.
Това са резултатите от тестовете за запис и четене на HDD драйва.

SSD vs HDD test2
А това са резултатите от запис и четене на SSD диска.

SSD vs HDD test
Изобщо не си мислете, че ви залъгваме или нещо подобно. Това са напълно реални тестове, които бяха направени на един и същи лаптоп при едни и същи условия, без да се рови нещо за настройка на скоростта. Буквално беше plug and play. Но въпреки това, това си е 4 пъти по-голяма скорост от преди.
Все пак, ще трябва да споменем и факта, че след известно време, скоростта на диска, ще спадне, но това едва ли ще е в близките няколко месеца.
Ако някой се чуди, дали това не е малко за лаптопа, би могло да се каже, но ако се направи един добър анализ на реалното съдържание, на това което се ползва наистина, ще се види че то е доста под това равнище.

В битката SSD vs HDD ние с две ръце гласуваме за SSD диска. Естествено, не отписваме и нормалните HDD за сторидж, но ако искате вашият windows да зарежда по-бързо, определено трябва да се насочите към SSD.

Leave A Reply