Смартфони 

Xiaomi и Даниел Аршам обявяват сътрудничество със специалното издание Xiaomi 12T Pro Daniel Arsham Edition

Xiaomi в колаборация с Daniel Arsham трансформират най-новия международен модел смартфон

 

„Винаги съм се интересувал от представянето на работата си в сфери извън обичайните за света на изкуството. Подходих към Xiaomi 12T Pro като към скулптура и като функционален обект; след 20 години хората, които имат този телефон, вече няма да го използват като телефон, а като скулптурен обект, свързан с конкретен момент във времето и пренасящ го отвъд неговата функционалност.“

Даниел Аршам

В работата си Даниел често залага на концепцията за времето – както бъдещето, така и историята. Като компания, в чиято основа са иновациите , времето е нашият най-ценен актив и е това, което сме готови да обменим за качество и технология. Това сътрудничество не се отразява само в един смартфон, но и в модерна технология, използвана за актуализиране на дизайна на артиста. Вярваме, че това ще бъде вълнуващ продукт за хората днес и ще остане интересен и колекционерски предмет за десетилетия напред.”

Xiaomi

 

Обединявайки световете на скулптурата  и на най-голямото съвременно удобство – смартфонът, Xiaomi си сътрудничи с Даниел Аршам, за да трансформира най-новия си международен модел, Xiaomi 12T Pro Daniel Arsham Edition, в емблематичнo дизайнерско съчетание на минало, настояще и бъдеще в облика на съвременен артефакт.

За първи път артистът експериментира с прилагането на различни текстури и ествествени ерозии от скулптурите си върху смартфон, залагайки на неговата философия за „Бъдеща археология“.

Олицетворявайки обект на фикционална археология и изследвайки нови гледни точки от взаимодействието с устройството, продуктът е създаден с внимание до най-малките детайли от скулптурната кутия до цялостното усещане, когато държите това Xiaomi устройство в ръцете си.

Това сътрудничество се ръководи от основните ценности на Xiaomi за иновация, дизайн и производство и е оформено от духа на времето на Даниел Аршам във визия на фикционална археология и в посока на въображаемо бъдеще на дигитална дематериализация.

Xiaomi 12T Pro Daniel Arsham Edition ще се предлага в ограничено количество от 2000 устройства в Европа. Продуктът от колаборацията ще бъде пуснат на пазара на 16 декември 2022 г. и ще бъде достъпен на highsnobiety.com като изключителен онлайн партньор за търговия на дребно, mi.com и в специалния pop-up магазин Xiaomi x Daniel Arsham Berlin от 16 до 17 декември.

Related posts

Leave a Comment