Лаптоп 

XPG XENIA Xe е нов ултрабук за геймъри

XPG представи своята нова колаборация с Intel, чийто резултат е XPG XENIA Xe – 15,6-инчов EVO™ сертифициран ултрабук с тънък и лек форм-фактор.

С елегантен и модерен дизайн, XPG XENIA Xe е изграден с първокласно CNC анодизирано алуминиево шаси с обща дебелина от 14,9 мм и тегло 1,65 кг. Ултрабукът разполага с 11-о поколение  процесор Intel® Core ™ i5-1135G7 или i7-1165G7, Intel® Iris® Xe графична карта, Full HD IPS 15.6” капацитивен сензорен дисплей и XPG Gen4 PCIe високоскоростно M.2 SSD.

По думите на Алекс Йън, главен директор по игри и генерален мениджър в XPG “XENIA Xeе ключов пример за достъп до най-доброто технологично предложение на Intel“. „Тази система е предназначена за потребители, които се нуждаят от цялостно решение, свързано с техния начин на живот, което разполага със солидна конструкция с елегантен и изчистен дизайн като същевременно доставя достатъчно мощност за всички ежедневни приложения, включително игри в движение и създаване на леко съдържание.”

“Бяхме развълнувани да си сътрудничим с екипа на XPG за първия им тънък и лек лаптоп, XENIA Xe. Полученият продукт – премиум дизайн с процесори от 11-о поколение на Intel и PCIe gen 4 SSD решения на XPG, съчетани с най-доброто в класа потребителско изживяване на платформата Intel EVO – е наистина впечатляващ!”, коментира от своя страна Джоел Кристенсен, генерален мениджър Intel Systems Product Group.

Функционалност без компромиси

Оборудван с 11-о поколение Intel® Core ™ процесор и Intel® Iris® Xe графика, и един от малкото в своя клас, който предлага LPDDR4x 4266MHz памет за безпроблемен мултитаскинг в комбинация с отличения с награди XPG PCIe Gen 4 SSD,XPG XENIA Xe може да бъде използван за игри и създаване на съдържание, без да се прави компромис с качеството, преносимостта и комфорта.

Сертифициран от Intel® EVO

XENIA Xe е прецизно създаден, за да осигури максимална производителност, отговаряща на изискванията на платформата Intel® EVO ™. Ултрабукът осигурява до 16 часа живот на батерията, има поддръжка за бързо зареждане, едносекундно незабавно събуждане и влизане в Windows, свръхбърза Thunderbolt ™ 4 свързаност, усъвършенствана безжична технология Intel® Wi-Fi 6, 15,6-инчов зашеметяващ дисплей, прецизни високоговорители, Far-Field микрофони и IR уеб камера.

Оптимално съчетание за максимални резултати

Всичко в XPG XENIA Xe е проектирано така, че да осигури баланс между „високо качество“, „тънък и лек“ и „производителност“. Размерите са сред най-малките в класа на 15-инчовите лаптопи с дебелина 14,9 мм и тегло от 1,65 кг при наличието на много здраво алуминиево шаси. Яркият, но с ниска мощност 15,6”дисплей, разполага с тесен 4,9 мм страничен панел и 87% съотношение на екрана към тялото. Всичко това се допълва от голяма 73.41Whr литиева батерия и ултра малко 65W зарядно устройство за лесно носене.

Related posts

Leave a Comment