Смартфони 

Какво да очакваме от новия Samsung Galaxy A3

Samsung сложи край на слуховете около подредбата на смартфоните в новата Galaxy A серия със стартирането на модела Galaxy A3.

Макар че все още е твърде рано да се каже, предположенията са, че Galaxy A7 ще представя най-високия клас от триото (третият модел е Galaxy A5). Серията вече е представена, но все още не са разкрити подробностите около ценообразуването на отделните смартфони.
Ето един бърз преглед върху Samsung Galaxy A3, който представя възможностите на устройството:

• Камера и вътрешна памет

Смартфонът Samsung Galaxy A3 е горд притежател на основна осем мега пикселова камера, която работи в тандем с LED светкавица за по-добро представяне при слабо осветление и разполага с Full HD 1080 progressive scan възможности за видеозапис. Допълнителната предна камера има разделителна способност от 5 мега пиксела и позволява правенето на селфита с достатъчно добро качество.

Вътрешната памет е 16 гига байта, като при модела Galaxy A5 може да се увеличи допълнително с още 64 гига байта с помощта на микро SD карта. Очаква се този капацитет да бъде достатъчен, за да може потребителите да разполагат с цялото съдържание, от което се нуждаят.

• Процесор и батерия

Смартфонът Samsung Galaxy A3 използва четириядрен процесор с размер 1.2 гига херца, също като роднините от роднините от Galaxy A серията, но с разликата, че при този модел процесорът се подпомага от 1 гига байта оперативна памет, вместо от по-ефективната оперативна памет с капацитет 2 гига байта. Тази комбинация трябва да бъде способна да поддържа очакваната за средния клас умерена ефективност.

Капацитетът на батерията е 1900 мАч, която е доста ниска за смартфон от среден клас, но смартфонът поддържа функцията „ултра икономичен режим”, от която се очаква да подобри издръжливостта на апарата.

 

• Дисплей и допълнителни функции

Моделът Galaxy A3 е оборудван с 4.5-инчов QHD Super AMOLED дисплей, с резолюция от 960/540 пиксела. Неговите създадели очакват форматът да бъде достатъчно подходящ за всички, които не желаят да правят компромиси относно основните задачи като гледане на видео, игри и сърфиране в интернет и др.

Апаратът Galaxy A3 се управлява от Android 4.4 KitKat и позволява свързване чрез 4G LTE/3G, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 и GPS. Подобно на Galaxy A5, моделът Samsung Galaxy A3 има с персонален режим Multi-Screen и възможност за регулиране на звука.

• База за сравнение

Samsung Galaxy A3 ще влезе в пряка конкуренция със смартфоните като Huawei Honor 6, Oppo R5, Gionee Elife S5.5 и др.

 

Related posts

Leave a Comment