Стилният Asus Zenbook UX305

Asus Zenbook UX305 (1)

 


 

За онези, които предпочитат да работят с Macintosh, Apple MacBook Air е най-добрият (но единствен) модел свръх лек лаптоп. Потребителите на Windows биха могли да избират сред много повече модели. Единият от тях е Asus Zenbook UX305.


 

 

Zenbook е един от най-тънките и леки преносими компютри, предлагани в търговската мрежа до момента с начална цена от около 700 долара, което е с около 300 долара по-малко от 13-инчовия MacBook Air.

Като изключим Apple, Asus предлагат едни от най-атрактивните лаптопи на пазара. Моделът Zenbook UX305 е с метален корпус и има голямо лого ASUS на горната част на капака, обградено от поредица концентрични кръгове. Дизайнът определено придава на лаптопа красив и луксозен вид.

 

 

Asus Zenbook UX305 (2)

 

 

13-инчовият дисплей на Zenbook е с резолюция 1920/1080, която предлага ясно и отчетливо изображение, но антирефлексното му матово покритие може да се окаже проблем.

 

Матовите екрани са подходящи за използване на пряка слънчева светлина или при силното офис осветление, защото имат по-малък отблясък, но правят така, че цветовете да изглеждат скучно. Лъскавият екран от друга страна изобразява ярки и живи цветове, които трудно могат да се видят на яркото осветление. Ако сте от хората, които предпочитат да използват компютъра си навън, матовият екран ще бъде по-добрият избор.

 

Asus Zenbook UX305 (3)

 

 

Asus са оборудвали модела Zenbook UX305 с един от най-новите процесори на Intel от серията Core M. Тези чипове са с по-ниска мощност и благодарение на тях компютърът работи добре, без да се нуждае от шумните вентилатори.
Серията Core M е предназначена за ултратънките лаптопи и таблети и предлага прилична производителност и дълъг живот на батерията, но ако смятате да се занимавате сериозно с редактиране на изображения или да поиграете някоя лека игра, процесорът ще окаже своето влияние.
Въпреки това за по-голяма част от потребителите Zenbook UX305 се оказва повече от достатъчно мощен. Нещото, при което Zenbook и процесорът Intel Core M са постигнали истински успех е при живота на батерията. От Asus обещават, че лаптопът може да работи до 10 часа с едно зареждане.
 
Ако си търсите лек и красив лаптоп на достъпна цена, с чиято помощ просто да сърфирате в интернет или да използвате Microsoft Office, Zenbook UX305 е добър избор.

 

 

 

4 Comments

  1. Kazakh National Medical University in Almaty

    Thanks for the blog.Much thanks again. Awesome.

    Reply

Leave A Reply