Смартфони 

HTC Petra – мит или реалност

Световният конгрес за мобилни технологии започва след броени дни и една от многото джаджи, които се очаква да бъдат представени на изложението е специално устройство на HTC, което този път не е смартфон.

То е предназначено за носене и всъщност е умен часовник, наречен HTC Petra, но е твърде вероятно да не успее да надмине Android Wear. Макар че в началото на проекта ръководителите на тайванския гигант са били словоохотливи за своите плановете, свързани със създаването на собствен модел умен часовник, с напредването на времето стават подозрително мълчаливи. Това тяхно поведение подхранва слуховете, че се готвят да представят новия си продукт в началото на март тази година.

Не трябва да забравяме, че HTC Petra е работното име на проекта и моделът може да дебютира под друго име.

До момента е изтекла информация само за някои от характеристиките на продукта. Часовникът ще разполага с 1.8-инчов дисплей и ще бъде предлаган в три размера (S/M /L). Освен това ще бъде устойчив на прах и вода и ще тежи едва 23 грама. Моделът ще се отличава с гъвкав дисплей, Bluetooth и GPS поддръжка, както и издръжлива батерия с възможност за USB или POGO захранване.

Някои от допълнителните функции на умния часовник са фокусирани върху интересите на фитнес маниаците, тъй като ще бъде в състояние точно да отмерва направените крачки, както и да следи състоянието на тялото по време на сън или докато е активно.

Освен, че е ясно, че ще се носи на китката, трудно е да се каже как точно ще изглежда HTC Petra. Предполага се, че е твърде вероятно да прилича на фитнес тракер, макар че говорител на HTC официално заяви, че ще бъде нещо „много по-различно от всичко, което в момента е на пазара”.

Поверителни източници твърдят, че HTC Petra ще бъде представен като „официалният спътник” на HTC One M9, който със сигурност ще бъде представен на 1 март, а това означава, че е почти сигурно, че HTC Petra ще дебютира заедно с него.

Тъй като от HTC все още не потвърждават съществуването на Petra, бихме могли само да предполагаме колко ще струва. Говори се, че цената му ще бъде около триста долара. За сравнение: Motorola 360 струва триста долара, докато часовникът на Apple започва от 530 долара.

 

Related posts

Leave a Comment