Джаджи 

Заслужават ли си „умните” бойлер

С напредване на новите технологии като масовото разпределение на смарт технологии, BlueTooth и wi-fi комуникация, идват и много удобства. Това важи и за света на бойлерите и отоплителните тела и в тази тема ще засегнем присъствието на умни бойлери в дома и дали наистина имаме нужда от тях.

Какво представляват умните бойлери

Умните бойлери са продукти от ново поколение, които позволяват за безжичен контрол чрез телефон. Това прави бойлерите изключително удобни за домакинства и офиси, тъй като може да се следи консумацията на електроенергия и количеството топла вода по всяко време, дори да нямате директна връзка с таблото на бойлера.

Предимствата на новите технологии

От тази иновация идват и много удобства, които са свързани не само с потреблението и ползването на подобен бойлер, но и намаляване консумацията на електроенергията. С умен контрол, вие можете да следите и нагласите циклите на затоплянето точно тогава когато имате нужда от тях.

Така, ако пътувате и искате да се освежите при пристигане, без да се налага чакане, можете да се свържете със своят умен уред чрез апликация на телефона и да наредите затопляне. В зависимост от модела, можете да определите количеството вода за затопляне, температурата и повторно включване.

Тази липса от необходимост от директен контрол допринася за голямо количество гъвкавост при монтажа на бойлера. Може да се инсталира в затворени пространства, където да се спести гледката и мястото в една баня.

Тази мигновена комуникацията ви освобождава от нуждата от непрестанен контрол или мониторинг на действията на бойлера. Можете да нагласите сигнализиращи съобщения при неизправности, при нужда от профилактика, или когато количеството топла вода е паднало под желаното ниво.

Недостатъците на новите технологии

Недостатъците на подобни технологии са значително по-малки от тези на други умни устройства като умните хладилници, например. Най-често, недостатъка на умните бойлери идва под формата на по-високата първоначална цена, която спира мнозина да подходят към иновативното решение.

За щастие, има услуги като Klimatici.bg, които предоставят подобни артикули на доста по-ниска цена от останалите, като ви предлагат не само безплатен монтаж, но и гаранция за вашата покупка. Това прави тези бойлери доста често срещани, не само в домовете на иноваторите, но и на средностатистическият човек.

В своята основа, умните бойлери са доста добра инвестиция, но се изисква свикване с тях, както и може да се получи проблем при самата комуникация с уреда. Нужно е да има налично Wi-fi в дома, за да се осъществи връзка, но тъй като повече от нас вече така или иначе я имат, това не би трябвало да е пречка.

 

Related posts

Leave a Comment