Друго 

Кои са най-релаксиращите дейности, които можем да практикуваме?

 

Ако не си спомняте последния път, в който сте се чувствали спокойни и отпочинали, то значи спешно се нуждаете от релаксираща дейност. Има много неща, които можете да направите, за да се почувствате по-добре.

Ето някои идеи.

Отпускащи процедури

Винаги е добра идея посещението в СПА център или салон за масажи. Не е случайно, че хората винаги търсят изгодни оферти за масаж!

Всички тези дейности отпускат тялото и оттам много помагат и за емоционална почивка. А човек винаги може да намери подходящо място за целта както в града, така и в някой от любимите си курорти.

Четене

Според проучване на изследователи от Ливърпул, четенето оказва огромно влияние върху стреса – и то в много положителен смисъл. 44% от хората смятат, че това е по-добър начин да се отпуснете, отколкото да се разхождате с приятели, а 38% го посочват като средство за борба със стреса номер 1.

Слушане на музика

Проучванията сочат, че нивата на враждебност, раздразнителност и стрес намаляват след слушането на музика, а най-значителната промяна е нивото на вдъхновение, което хората изпитват по време на тази дейност и след това.

Рисуване

Смята се, че рисуването може да намали сърдечната честота с около 3,75% средно. Дори книгите за оцветяване за възрастни могат да бъдат полезни за вашето здраве.

Време сред природата

Има безброй изследвания, които потвърждават, че това да сме навън в нашето естествено местообитание ни помага да възстановим равновесието си и по този начин да се отпуснем. Възрастните, които прекарват повече време сред природата, също така са склонни да имат по-високо самочувствие и да оценяват повече здравето на телата си, според проучване, публикувано през 2016 г.

Разходката във всяка среда винаги е добра идея. Редица изследвания сочат, че обикновената разходка може да има неимоверно много положителни ефекти върху нашето психично здраве и че е дори по-добра от тежката сесия във фитнеса.

Риболов

Изследване показва, че риболовът е сред най-релаксиращите хобита. Прекарването на деня край езерото, реката или язовира може да бъде наистина медитативно.

Научен преглед от 2011 г. предполага, че дори звуците и миризмите на открито имат силата да подобрят вашето здраве и настроение. Ето затова е добре винаги да се възползвате от хубавите метеорологични условия.

И време насаме

Не само науката казва, че хората, които прекарват повече време насаме, са по-умни и по-еволюирали. Това е възможност да съживите ума и тялото си едновременно, обясняват експертите.

Разбира се, всеки може да открие най-добрата дейност за себе си и тя може да се различава от останалите. Но ето този списък определено е едно добро начало.

Related posts

Leave a Comment