Лаптоп 

Октомври е един от най-силните месеци в света на видеоигрите от години

Есенните месеци по правило са времето, когато производителите на игрален софтуер пускат на пазара най-силните си заглавия. Това е момента, когато за повечето хора летните приключения биват заменени от уюта на дома, а шумните ваканционни купони отстъпват място на малко по-спокойни и уединени забавления. 2017-ма година не направи изключение в това правило. Нещо повече – предвид факта, че това беше една много силна по отношение на гейминга година, е логично есенните й месеци да са наистина впечатляващи откъм премиери на първокласни заглавия.

„Смело можем да заявим, че настоящият октомври е един от най-силните месеци в света на игралните забавления от много време насам, където всеки почитател на виртуалните приключения може да намери нещо за себе си. Заглавието, което ще го накара да забрави за десетки, а защо не и за стотици часове дъждовната реалност навън“ – разказва Александър Бакалов, PR Мениджър на единствената българска верига за видеоигри Пулсар. Той представи накратко и най-големите октомврийски премиери.

Forza Motorsport 7

Платформа: Xbox One, PC

Премиера: 03.10

Феноменална визия. Една от първите игри, която ни показва на сто процента на какво е способна към днешна дата най-мощната конзола, създавана някога – Xbox One X. Наградата за най-добър рейсър на Gamescom 2017 изобщо не беше случайна.

Middle-earth: Shadow of War

Платформи: PS4, Xbox One, PC

Премиера: 10.10

Когато гледахме „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля“ преди 15 години, виждахме как една фантазия оживява пред очите ни. Сега вече можем да бъдем дейни, пълноправни участници в тази фантазия, докато се сражаваме в първите редици на Битката за Пръстена.

The Evil Within 2

Платформи: PS4, Xbox One, PC

Премиера: 13.10

Ужасът в игрите, а и на киноекрана винаги е бил повече или по-малко клаустрофобично преживяване, потънало в мрак. Докато човешките кошмари нерядко са ярки, мащабни, цветни и истински в цялата си неестественост. The Evil Within 2 е точно такава игра. И това я прави наистина смразяваща.

Gran Turismo Sport

Платформа: PS4

Премиера: 17.10

Gran Turismo е легенда. Причината за това се крие в маниакалното търсене на съвършеното игрално преживяване от страна на професионалния състезател, продуцент и президент на Polyphony Digital Казунори Ямаучи, който стои зад инициалите GT. Ямаучи не се съобразява със сроковете и маркетинговите стратегии на Sony – той пуска своите игри, когато прецени, че са съвършени.

South Park: The Fractured But Whole

Платформи: PS4, Xbox One, PC

Премиера: 17.10

Груб. Циничен. Силно неподходящ за лица под 18 години. Неумолим в сатирата си към съвременното общество. Истерично забавен. Изненадващо дълбок на ниво геймплей. Това е South Park: The Fractured But Whole. Пуританите ще я заклеймят. Всички останали ще получат убийствено забавление.

WWE 2K18

Платформи: PS4, Xbox One, PC

Премиера: 17.10

Винаги съм имал усещането, че създателите на WWE серията са изпреварили времето си, приближавайки игрите си по-близо до това, което виждаме в телевизионното шоу, отколкото е учтиво. Най-малкото защото в момента не виждам причина някой да гледа кеч предаванията, при положение, че може да бъде звездата в центъра на събитията, изграждайки боеца си и кариерата му с контрол над абсолютно всеки дребен детайл.

Destiny 2

Платформи: PC

Премиера: 24.10

Конзолният мултиплейър феномен най-сетне измина пътя си до PC платформата, за да се разгърне в пълния си блясък с реална 4К резолюция, отключен фреймрейт и възможност за предпочитаната от про играчите контролна схема от мишка + клавиатура.

Just Dance 2018

Платформи: PS4, Xbox One, PC

Премиера: 24.10

Квинтесенцията на доброто настроение и купона, концентрирани в една игра. Дори и човек да не се има за танцова натура, със сигурност ще бъде увлечен в забавата, когато всички в стаята край него се разтанцуват. Перфектно замислена и ужасно достъпна – това е играта, която може да раздвижи всяко парти.

Assassin’s Creed Origins

Платформи: PS4, Xbox One, PC

Премиера: 27.10

В първата Assassin’s Creed игра от 2007 г. имаше една шега, че през 2016 г., когато се развиваше действието, игралната индустрия вече ще е задминала Холивуд. Днес това вече не е шега, а реалност, защото аз лично не мога да се сетя за съвременен приключенски филм, способен да се докосне до амбициите и мащабите на Origins.

Super Mario Odyssey

Платформа: Nintendo Switch

Премиера: 27.10

След класиките от 1996 г. (любимият на всички Super Mario 64) и 2002-ра (легендарния Super Mario Sunshine) не бяхме ставали свидетели на толкова добра игра за култовия мустакат водопроводчик и неговата любима принцеса. Перфектен повод да се докоснеш за първи път и да осъзнаеш силата на новата конзола на Nintendo, ако все още не си го направил.

Wolfenstein II: The New Colossus

Платформи: PS4, Xbox One, PC

Премиера: 27.10

Не вярвах, че някой е способен да предаде магията на основоположника на шутърите от първо лице Wolfenstein със съвременни средства. Онова странно съчетание от агресия, драматизъм и хумор. Е, едно неизвестно доскоро шведско студио успя. При това по толкова добър начин, че за мен си заслужиха място в залата на гейминг славата.

промоции

Related posts

Leave a Comment