Смартфони 

Топ съвети да дадете напълно нов и задоволяващ потребителските ви нужди живот на сегашния си телефон

Съществува тенденция мобилните потребители днес да сменят устройствата си минимум веднъж на година. За производителите на смартфони този тренд е повече от печеливш, но според някои специалисти в сферата на икономиката и потреблението, той е нищо повече от разточителство на средства и то напълно излишно. Ако доходите си ви под средните или около средните и телефонът ви все още работи без да дава бъгове или реални признаци, че е остарял (не морално, а функционално и визуално), нужно ли е наистина да го заменяме за нов?

Според нас, от mygsm.bg –  не е нужно. Особено имайки на предвид, че не са ви нужни никакви кой знае какви технически умения или средства, за да вдъхнете нов живот на наличния си телефон. Просто следвайте нашите съвети за целта:

  • Актуализирайте системния софтуер. Твърде вероятно е досега да сте избирали опцията „напомни ми по-късно“, когато ви е излизало съобщение с тази препоръка. Сега е моментът да се съгласите с актуализацията и то не само защото скоро, наличните функции и приложения могат дадат грешки в работата си, но и защото с нея ще дойдат и нови екстри, които да направят устройството една идея по-ново и актуално към днешна дата.
  • Обмислете варианта да смените визията на телефона си. Това ще ви струва доста по-евтино от идеята да си купите нов. Можете да заложите на чисто нов калъф и от семпли модели да преминете на нещо по-ярко и интересно като дизайн. Отличен вариант е и да смените наличния протектор за телефон. Между другото, с времето стъклените протектори се износват и пукат при удар, с което намаляват процента защита за устройството. Правилото е да смените вече надраскан или с появили се мехурчета (в следствие на попадналия въздух) протектор веднага. Ако пък искате да сте в крак с последните тенденции в сферата на мобилните телефони и аксесоари, заложете на протекторите от последно поколение. Става въпрос за течни протектори за мобилни устройства. Те не само че се поставят по-лесно, но и ви осигуряват почти двойно повече защита даже от нано протекторите.
  • Дайте „изчистване“ на кеша на мобилния браузер. Няма да повярвате колко по-бърз, функционален и скоростен ще стане вашия телефон след това просто упражнение. Нещо повече, малцина знаят, че понякога, докато сърфирате из интернет, телефонът запазва част от файловете, на които попада в мрежата. С това излишно запаметяване на нежелани картинки губите от паметта си, а с това и от скоростта на изпълнение на редица функции.
  • Обновете приложенията си. Започнете с премахването на тези, които не сте ползвали от близо половин година и сте убедени, че няма да ви потрябват и за в бъдеще. След това, обмислете дали да не деинсталирате аповете, които, според вашия телефон, изразходват твърде много мобилен трафик или от скоростта на устройството. Можете да ги замените с нови предложения на пазара, работещи като техни алтернативи.
  • Последно, но не по важност, ако телефонът ви продължава да е крайно бавен, но все още не ви се дават пари за нов, просто изберете функцията за фабричен рестарт. С това много от настройките ще се върнат по дефолт, но вие по всяко време бихте могли да направите нужните промени и ъпдейти на по-късен етап.

 

Related posts

Leave a Comment