Acer пуска нови гейминг лаптопи от сериите Predator Triton и Helios

Acer днес обяви няколко нови модела в своето портфолио гейминг лаптопи от серията Predator, а също мишка и нов 5G CPE рутер. Обновените Predator Triton 500 SE и Predator Helios 500 вече включват новите процесори от 11-о поколение Intel® Core™ i9 и графичните процесори за лаптопи NVIDIA® GeForce RTX™ 30. Добавени са и редица първокласни технологии като 5-ото поколение вентилатори Acer AeroBlade™ 3D за по-качествено охлаждане, DTS:X™ Ultra аудио, мрежов етернет адаптер Intel® Killer™ E3100G, Wi-Fi адаптер Intel® Killer™ Wi-Fi 6 AX1650i и софтуер за управление на устройството PredatorSense.

Гейминг лаптоп Predator Triton 500 SE
Predator Triton 500 SE (PT516-51s) е лаптоп „специално издание“, който е предназначен за геймърите, търсещи машина, способна да се справи както с най-новите AAA игри, така и със задачите в натоварен работен ден. Със своя процесор от 11-о поколение Intel® Core™ i9, мобилна графична карта NVIDIA GeForce RTX 3080 и до 64 GB 3200 MHz DDR4 памет, лаптопът предлага повече от достатъчна геймърска мощност. Със своята дебелина от едва 19,9 mm, живот на батерията до 12 часа и с технологията NVIDIA Advanced Optimus, геймърите могат лесно да сложат компютъра в раница, за да отидат да свършат и друга работа с него между геймърските битки. Изчистеният дизайн позволява лаптопът да се ползва за работа и от професионалисти, които са геймъри само в свободното си време, още повече, че високоскоростният твърд диск с капацитет до 4 TB и технология PCIe Gen4 предоставя достатъчно място за съхранение както на игри, така и на работни видеоматериали или някоя и друга база данни.

„С иновациите от Acer и с помощта на процесорите от 11-о поколение Core™ от серия H на Intel® се увеличава производителността на лаптопа и се постига едно невероятно гейминг изживяване. С поддръжката на тактови честоти до 5 GHz, използването на слотове със стандарт PCIe Gen 4 за най-бърз обмен на данни между компонентите и невероятно бързата свързаност с новите технологии Wi-Fi 6E и Thunderbolt 4, Acer успя да създаде зашеметяваща платформа за геймърите“, коментира Ким Алгстам, главен мениджър и директор на екипа, разработващ иновации за лаптопите в Intel.

Независимо дали играят или гледат филми, геймърите ще оценят 16-инчовия екран на Predator Triton 500 SE. Той е със съотношение на изображението 16:10, има 87% съотношение на площта на екрана към тази на корпуса и три възможни опции: LCD екран с честота на опресняване 165 Hz и разделителна способност WQXGA, Mini LED екран с честота на опресняване 165 Hz и разделителна способност WQXGA с 1250 пикови нита и 100% покритие на цветовата гама sRGB или екран PolarBlack с честота на опресняване 240 Hz, разделителна способност WQXGA и IPS матрица с време за реакция 3 ms и 100% покритие на цветовата гама DCI-P3 за още по-приятно гейминг изживяване. В изцяло металния корпус са вградени набор от технологии за управление на топлината, което гарантира, че лаптопът ще бъде винаги добре охладен. Triton 500 SE използва дизайн за охлаждане Acer Vortex Flow, който включва система от три охлаждащи вентилатора – специално създадените AeroBlade™ 3D вентилатори от 5-о поколение, пет специални термотръби за процесора и графичната карта, както и стратегически разположени всмукателни и изпускателни отвори, които непрекъснато вкарват в корпуса студен въздух и изхвърлят горещия от него.

Етернет контролер Intel® Killer™ E3100G, Wi-Fi адаптер Intel®Killer™ Wi-Fi 6 AX1650i и Control Center 2.0 осигуряват на геймърите ниска латентност и надеждна връзка, за да отвеят своите онлайн конкуренти в играта. PredatorSense™ пък им позволява да следят параметри на системата си, да овърклокват графичния процесор на компютъра и да регулират скоростта на вентилатора в различни режими – тих, екстремен или турбо. Като последен щрих, пълната гама от портове USB 3.2 Gen 2, включително два порта Thunderbolt™ 4 Type-C, поддържащи DisplayPort, и четецът на SD карти 7.0 предоставят на геймърите възможност да свържат всякакви периферни устройства.

Гейминг лаптоп Predator Helios 500
Predator Helios 500 (PH517-52) притежава процесор от 11-о поколение Intel® Core™ i9, който може да се овърклоква, мобилен графичен процесор NVIDIA GeForce RTX 3080 и памет DDR4 с капацитет 64 GB и работна честота до 3200 MHz, даваща на геймърите напълно достатъчна мощност, за да играят всички най-нови заглавия. Двата SSD диска PCIe NVMe в RAID 0 и единият SATA диск гарантират, че лаптопът ще има достатъчно място за съхранение дори и за следващото поколение игри. Освен това, играчите могат да извлекат максимума от този хардуер, като изберат според предпочитанията си вида на екрана за 17,3-инчовия Helios 500. Предлага се екран Mini LED с разделителна способност 4K, честота на опресняване 120 Hz и технология AUO AmoLED, който поддържа локално затъмняване из цялата матрица (аналогично с VESA Display HDR™ 1000) за постигане на най-високата възможна наситеност и контраст на цветовете. Наред с това, свръхбързият екран AUO с разделителна способност FHD и честота на опресняване 360 Hz предоставя невероятните 3 ms време за реакция за гарантирано най-гладко възпроизвеждане.

Цялата тази мощ се допълва с набор от първокласни технологии за охлаждане, включващи Acer PowerGem™ – специално разработена технология, при която метализиран полимер е разположен върху процесора и служи за разпределяне на генерираната от него на топлина из цялото устройство. Технологията Vortex Flow на Acer използва два вентилатора 5-о поколение AeroBlade™ 3D за пренасочване на въздушния поток към критични за работата компоненти и повишаване на производителността по време на тежките гейминг сесии. Потребителите могат да използват PredatorSense, за да активират осветлението на Predator Pulsar и да програмират осветителните ленти, както и да персонализират клавиатурата чрез различна RGB подсветка за всеки бутон. Наред с това, бутоните WASD могат да бъдат подсилени с бутони Acer Racing или MagForce, които разполагат с механични превключватели MagTek, за да могат натисканията на бутони да функционират като джойстик контролер, давайки на играчите прецизен контрол върху движението на техния аватар.

За да даде на геймърите още повече контрол, Helios 500 включва множество портове: един HDMI 2.1, един mini-DP 1.4, два USB Type-C Thunderbolt™ 4, три порта USB 3.2 Gen2, които поддържат зареждане офлайн, и един порт RJ45. Мрежовият етернет контролер Intel® Killer™ E3100G, Wi-Fi адаптерът Intel®Killer™ Wi-Fi 6 AX1650i и Control Center 2.0 осигуряват на геймърите по-добра свързаност и по-ниска латентност, а технологията DTS:X Ultra audio и симулираният 3D съраунд звук позволяват още по-завладяващо гейминг изживяване. Наред с това, опционната функция Intel® Killer™ DoubleShot™ Pro 5G обединява мощта на 5G с етернет и Wi-Fi продуктите Intel® Killer™ за изключително бързо геймърско преживяване независимо от вида на свързаността. Функцията Intel® Killer™ DoubleShot™ Pro 5G може интелигентно да насочи[8] важния геймърски трафик към най-бързата мрежова връзка за забавна и безпроблемна игра.

Рутер Predator Connect X5 5G CPE
Рутерът Predator Connect X5 5G е първият в света съвместим с Intel Killer 5G CPE, осигуряващ 5G свързаност с впечатляващите 4,7 Gbps. За да посрещне нуждите на геймърите, в него има специален вграден GAME порт, който предоставя най-високата скорост без компромис. Освен това, с помощта на Wi-Fi 6 потребителите на рутера X5 могат да свържат до 256 устройства, за да играят, стриймват или споделят съдържание без никакво забавяне.

Intel® Killer™ Control Center дава възможност на геймърите за фина настройка на скоростите на трансфер в двете посоки въз основа на техните предпочитания, давайки на някои приложения по-висок мрежов приоритет пред други. Алгоритъмът Intel® Killer™ Prioritization може също така автоматично да открива и коригира оптимални настройки за приоритизиране за редица игри, приложения и уебсайтове, осигурявайки по този начин по-добро онлайн изживяване. Predator Connection Manager позволява на потребителите да следят и регулират потреблението на 5G данни, така че да отговаря на техните нужди при игра или поточно възпроизвеждане на видео. Вграденият софтуер Trend Micro Home Network Security осигурява подобрена киберзащита на свързаните устройства, като анализира и управлява мрежовия трафик, за да защити поверителните данни на потребителите.

Рутерът Predator Connect X5 5G CPE притежава четириядрен процесор Cortex с тактова честота 2 GHz, капацитет на паметта DDR4 1 GB и капацитет на флаш паметта – 1 GB – и има специален LAN порт GAME, един стандартен LAN порт, един WAN порт, USB, един порт за SIM карта, комплект от главни и Div TS-9 антенни портове и WPS за допълнителна сигурност. Вграденият USB порт осигурява допълнителна гъвкавост, позволявайки на потребителите да съхраняват, преместват и споделят документи в локалната мрежа чрез свързване на външни устройства за съхранение.

Predator Connect D5 5G Dongle
Предназначеният за мобилните геймъри аксесоар за безжично свързване Predator Connect D5 5G се свързва към порта USB 3.1 Type-C и спомага за работата на вградения в компютъра мрежов адаптер Intel® Killer™. Освен че осигурява невероятно високи 5G скорости и дава възможност на компютъра да се използва като 5G Wi-Fi точка за достъп, този аксесоар дава приоритет на разпределението на трафика и намалява латентността, за да подобри цялостното гейминг изживяване на потребителя. Вграденото активно охлаждане гарантира, че устройството поддържа оптимални нива на производителност. Потребителите, които са запознати с технологиите, могат да използват Predator Connection Manager, за да наблюдават мрежовите връзки и да променят скоростта в съответствие с нуждите си, а може да ползват аксесоара и в режим Intel® Killer™ DoubleShot Pro за двойно свързване.

Геймърска мишка Predator Cestus 335
Ергономичната геймърска мишка Predator Cestus 335 със сензор PixArt 3370 и честота на опресняване 2000 Hz позволява извършването на всяко движение или изстрел с най-голяма прецизност. Мишката разполага с пет цветово кодирани DPI нива, достигащи до 19 000 DPI, което позволява на геймърите лесно да определят и сменят праговете на чувствителност. При навигация извън игра, хипербърз скролер позволява на потребителите да сърфират в мрежата и да преглеждат форумите със супервисока скорост.

Мишката има общо 10 програмируеми бутона, което позволява на геймърите бързо да елиминират противниците, без да се налага да разчитат на клавишни комбинации. Тези бутони могат да бъдат конфигурирани в пет отделни профила, които бързо могат да се превключват чрез приложението QuarterMaster – така става възможно ползването на различни настройки за различни жанрове игри.

Related posts

Leave a Comment