Лаптоп 

Acer пуска нов лаптоп Swift X 16 с процесори AMD Ryzen 7040 series и графични карти NVIDIA GeForce RTX 40 series

Acer обяви новия модел Acer Swift X 16 (SFX16-61G), създаден да подчертае креативността на потребителите чрез набор от функционалности, оптимизиращи графичния дизайн, 3D визуализацията и видео редактирането. Лаптопът за креативни хора предлага завладяващи цветове и кристален образ с опцията за 16:10 OLED екран, който поддържа 100% DCI-P3 и пикова яркост от 500 нита.

Съчетавайки привлекателен дизайн и мощна производителност, Swift X 16 е с изящен корпус с дебелина само 17,9 мм, с процесор до AMD Ryzen 9 7940H1 и графичен процесор NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop GPUs с NVIDIA Studio драйвери, които с възможностите си позволяват създаването на креативни проекти на съвсем различно ниво. Лаптопът разполага с TwinAir охлаждаща система, по-мощна батерия и всички необходими начини за свързване и максимална продуктивност. Видео разговорите и стриймингът никога не са били по-добри, тъй като RTX лаптопът използва 1080p FHD камера с технологията на Acer Temporal Noise Reduction (TNR) и пакет от AI алгоритми за ясен образ и реализъм.

Завладяваща визуална идентичност и цветове

Новият Acer Swift X 16 е продукт с добре обмислен и изработен дизайн. Това се вижда от предвидената извивка за лесно отваряне и деликатно скритите под алуминиевия му капак панти и вентилационни отвори. Този тънък и лек лаптоп е само 1,9 кг, а елегантният му тънък корпус е 17,9 мм, което придава солиден външен вид и усещане. Гладкият тъчпад има 33% повече площ за плъзгане в сравнение с предишния модел, което представлява и най-големия такъв сред лаптопите на Acer в момента.

Потребителите ще останат възхитени от невероятните цветове и визуални ефекти, които предлагат възможността да се оборудва модела с 16-инчов OLED панел с резолюция 3,2К (3200 x 2000). Той притежава VESA DisplayHDR TrueBlack 500 и сертификати на екраните за комфортно гледане TÜV Rheinland Eyesafe. Реалистичността на изображенията и точността на цветовете се гарантират от 100% DCI-P3 на OLED лаптопа, яркост от 500 нита, честота на опресняване от 120 Hz и време за реакция по-малко от 0,2 мс. Това се допълва и с по-тънките рамки и с по-големия, в сравнение с предишните модели, екран със съотношение 16:10, което добавя още работна площ.

Изключителни показатели при визуализация на 3D графика и охлаждане

Проектиран, за да помага на дизайнери и творци да разкриват пълния си потенциал, Acer Swift X 16 е оборудван с AMD Ryzen 9 7940H процесор 1 (до 45W и 8 ядра) и вградена графика AMD Radeon 780M. Устройството комбинира високи скорости на процесора и възможност за продължителна работа при върхово натоварване, което позволява на потребителите да завършват проекти за рекордно кратко време. Графичните процесори NVIDIA GeForce RTX 4050 laptop GPU притежават способности на следващото поколение хардуер за ray tracing, изкуствен интелект и AV1 видео кодиране, с достъп до NVIDIA Studio Drivers и ексклузивни инструменти като NVIDIA Omniverse, NVIDIA Broadcast и NVIDIA Canvas. Благодарение на всичко това, творците могат да повишат уменията си и да ускорят създаването на своите проекти с помощта на някои от най-популярните приложения за креативен дизайн в света.

За да подпомогне работата на този мощен хардуер, Acer Swift X 16 разполага с преработени вътрешно разпределение и системи за охлаждане. С тях лаптопът постига по-добър баланс на термичните показатели и издръжливост на батерията. Благодарение на тези нововъведения в дизайна се гарантира подобрено охлаждане TwinAir. То се дължи на до 36% увеличено подаване на въздух чрез по-големи вентилатори, нов режим турбо, както и дизайн на клавиатурата, пропускаща въздух, което помага да се отвежда повече топлина и поддържането на ниски температури в корпуса. Така потребителите гарантирано могат да извлекат максимума от хардуера по време на стрийминг, гейминг или дизайн.

Ясни и отчетливи видеоконференции и стрийминг

Лаптопът Acer Swift X 16 се справя отлично при видеоконференции, онлайн стрийминг и видео блогинг, благодарение на 1080p FHD камера с висока резолюция, която използва Acer PurifiedView – набор от функции с изкуствен интелект като Background Blur, Automatic Framing и технология Eye Contact. Добавянето на технологията Acer Temporal Noise Reduction (TNR) осигурява висококачествени изображения, дори в условия на слаба осветеност, а пък Acer PurifiedVoice с AI шумопотискане гарантира ясен звук при видео обаждания или запис. Лаптопът разполага с до 16 GB LPDDR5 памет, до 2 TB PCIe Gen 4 SDD хранилище и слот за MicroSD карта, позволяващо добавянето на още пространство за съхранение при архивиране на творчески проекти. Потребителите могат да използват двата порта USB Type-C, HDMI 2.1 както и Wi-Fi 6E, за да имат допълнителни възможности за свързване. Лаптопът поддържа Windows Hello чрез сензор за пръстов отпечатък и Wake on Voice за по-удобни и защитени вписвания в системата, а Cortana с функции за гласово управление действа като персонален асистент за продуктивност на потребителя.

Related posts

Leave a Comment