Джаджи 

AMD пусна на пазара графичната карта Radeon RX 7600 XT

AMD обяви пазарния дебют на своята най-нова графична карта AMD Radeon RX 7600 XT, анонсирана по време на CES 2024 по-рано този месец. Високопроизводителната, богата на функции графична карта е проектирана за интензивен гейминг и приложения за създаване на съдържание сега и в бъдеще.

С 16 GB VRAM, AMD RDNA 3 изчислителни единици, усъвършенствана AI технология и специални ускорители за рейтрейсинг, картата Radeon RX 7600 XT предлага плавни, бързи и визуално зашеметяващи изживявания при игри с рейтрейсинг на резолюция 1080p, и отприщва креативността на потребителите в следващите поколения задачи с AI и създаване на съдържание.

Основните характеристики на Radeon RX 7600 XT включват:

  • По-висока кадрова скорост за хиляди игри – с новия AMD Software: Adrenalin Edition графичен драйвер, пуснат днес, технологията за генериране на кадри на AMD Fluid Motion Frames (AFMF) увеличава FPS, за да осигури огромно подобрение на производителността и плавен геймплей.
  • Повече производителност с лекота – технологията AMD HYPR-RX опростява и управлява едновременното взаимодействие на AMD Fluid Motion Frames, AMD Radeon Super Resolution и AMD Radeon Boost за постигане на ефект на натрупване на производителност.
  • Кодиране с ултра висока резолюция – Механизмът за кодиране/декодиране на мултимедия отключва нови мултимедийни изживявания с пълна поддръжка на AV1 кодиране/декодиране, широка цветова гама и подобрения с висок динамичен диапазон.
  • Нови нива на преживяване– AMD Radiance Display Engine осигурява поддръжка за базирани на DisplayPort 2.1 и HDMI 2.1a дисплеи от следващо поколение за ултрависоки разделителни способности и високи честоти на опресняване. 

 

AMD пуска и AMD Software: Adrenalin Edition 24.1.1. Новият драйвер разполага с технология AMD Fluid Motion Frames, която повишава FPS до 97% за по-плавно игрово изживяване чрез добавяне на технология за генериране на кадри към всяка DirectX 11 и 12 игра. Днешната версия също така предлага нова технология за вдигане качеството на видеоизображенията, поддръжка за разпознаване на текст Content Adaptive ML за 4K стрийминг, и AV1, HEVC, AVC и OBS подобрения на качеството на кодиране и др.

Related posts

Leave a Comment