Таблети 

Ревю на Acer Iconia Tab 8

Таблетът Acer Iconia Tab 8 излиза на пазара през декември 2014 година. Както подсказва и самото му име, екрана е с големина от 8-инча. Малко нестандартен размер, предвид популярните 7 и 10-инчови модели от тази и други марки.
Въпреки това, размерите на таблета позволяват безпроблемно използване с една ръка. Особено удобен за тези, чиито длани са по-широки, тъй като имат възможност за по-добър захват на устройството.
Що се отнася до самия екран – по качество не отстъпва на предишните модели. Това, което прави впечатление е широчината на рамката. От Acer можеха да се постараят да я скосят за по-лесно боравене с таблета при захващане с една ръка, но това не е чак такъв проблем. По-важното тук самата функционалност. Благодарение на процесора Intel Atom Z3745 (с който е снабдено устройството) – с 4-те си ядра, 1.33GHz – 1.86GHz, 2MB кеш, можете да сте сигурни в бързината на работа с таблета. Безпроблемно ще можете да зареждате тежки графики и игри, а доброто потребителско изживяване е гарантирано!

http://plasico.bg/blog/za-kompanyata-acer-i-produktite/

Въпреки, че тайванският гигант Acer препоръчва Windows OS, то този модел таблет е снабден с Android 4.4.2, която е и най-популярната OS за смарт устройства. Друго нейно предимство е възможността за достъпване на Google Play Market-a, където има хиляди безплатни и платени приложения и игри, даващи ви множество възможности да направите таблета си много по-функционален.

Оперативната памет е 2GB RAM, а дисковото пространство, флаш паметта, с която разполага устройството е 16GB – достатъчно, за да записвате любимата си музика, видеа, документи и др. типове файлове. Видеокартата е Intel HD Graphics.

Вече споменахме, че дисплея е 8 инча, но пропуснахме да споменем, че е IPS LCD капацитивен мултитъч екран, чиято резолюция е 1920 х 1200. Това ви дава възможност да се насладите на перфектна картина и графика – нещо, което е характерно за малък брой модели смарт устройства от този тип.

Освен характерната за повечето таблети безжична връзка Wi-Fi 802.11 b/g/n TBD, тук има наличен и Bluetooth, който позволява обмяна на файлове между различни устройства – дори и когато устройството ви не е свързано с интернет.

Относно камерата, Acer Iconia Tab 8 стандартно разполага с 2 – предна и задна. Предната камера е 2-мегапиксела, а задната е 5-мегапикселова с автофокус. Не окачвайте чудеса при правенето на снимки. Качеството на снимките е средно ниво, но за по-непретенциозните достатъчно.

Iconia Tab 8 разполага със слот за microSD карта памет, което ви позволява да увеличите пространството за съхранение на данни с до 32GB. Наличен е стандартен microUSB, вграден говорител, аудио жак, HDMI микроконектор с HDCP поддръжка, музикален плейър (поддържащ популярните музикални формати), MP4 плейър, акселерометър и редица още „екстри”.
Батерията спокойно може да издържи 8 часа работа с таблета и много повече в режим на готовност.

 

Теглото от 360 грама пък позволява да го носите навсякъде със себе си и безпроблемно да го държите в едната си ръка, тъй като е сравнително лек.

Като обобщение може да се каже, че Acer Iconia е един таблет, съчетаващ в себе си добро качество, добри параметри, на много достъпна цена – в сравнение с други марки.

Източник: Plasico.bg

 

 

 

Related posts

Leave a Comment