Лаптоп 

MSI GT80 Titan – лаптопът с необикновена клавиатура

Последният лаптоп на компанията MSI, предназначен специално за игра е 18,4-инчовият звяр, наречен GT80 Titan, който се отличава с двойната NVIDIA графична карта, и четирите полупроводникови дискови устройства в подкрепа на обикновения твърд диск. Освен всичко това той е един от първите геймърски лаптопи, които разполагат с механична клавиатура. Вече може да бъде закупен на стартова цена от 3200 долара.

Въпреки големите си размери (18/13/1.9 инча), MSI GT80 Titan е значително по-лек от своя предшественик Alienware 18 (18/12.9/2.3 инча).

Моделът GT80 Titan SLI е истински красавец. От MSI остават верни на любовта си към черния полиран алуминий, както личи по капака на машината. Двете светещи ивици разположени в задната част, съчетани със запазената марка на кървавочервената емблема с хромирано лого напомнят на мощен луксозен автомобил.

Този модел е един от първите, които се отличават с наличието на механична геймърска клавиатура. За да пресъздадат усещането, с което са свикнали почитателите на механичната клавиатура, проектантите на MSI са разположили клавиатурата близо до долния ръб на лаптопа. По този начин се елиминира опората за китките, а в горната част остава широк черен алуминиев панел, декориран с драконово изображение.

Малко разочароващо е, че един толкова мощен лаптоп е оборудван с екран 1920/1080 progressive scan, вместо с 2K или 4K панел. И въпреки това от MSI много добре знаят какво означава добър екран. Живите цветове сякаш ще изскочат от дисплея, а детайлите са изключително остри.

Звярът MSI GT80 Titan е въоръжен до зъби. Демо единицата е конфигурирана с 2.8-GHz Intel Core i7-4980HQ процесор, който разполага с 24GB оперативна памет. Компанията добавя ядрената мощност на четирите 128GB SSD, плюс твърдия диск с обем 1TB и 7200 оборота в минута и двойната Nvidia GeForce 980M GPU с 12GB на VRAM. Освен това компютърът разполага с пет USB 3.0 порта, четец за карти 3 в 1, HDMI, два мини Display порта и жак за слушалки, микрофон и S-PDIF. Лаптопът разполага и с Blu-ray записващо устройство.

Тъй като желаещите да притежават MSI Titan ще трябва да похарчат доста голяма сума пари, преди да го получат, компанията стартира програма за ъпгрейд, с чиято помощ всеки, който пожелае, би могъл да се погрижи за бъдещето на новата си инвестиция.

 

 

Related posts

Leave a Comment