Друго 

Как да се справите с решаване на листовки успешно – 3 съвета

Както всеки знае, за да се сдобиете с мечтаната шофьорска книжка, от вас се изисква да бъдете стриктни при спазването на създадените вече правила. Нужно е да преминете през часовете за кормуване и изпитите за теория и практика.

Как да стартираме с решаване на листовки

За някои практиката е лесната част, а други изпитват затруднение, когато стане въпрос за решаване на листовки.

Днес ние ще се опитаме да споделим с вас, читателите, няколко съвета, които се надяваме да ви послужат в точния момент и много скоро да се сдобиете с мечтаната книжка. Ако информацията не ви е достатъчна, можете да посетите AutoDrive.bg и да се свържете с инструктор, който да ви даде точни насоки.

Разговаряйте с компетентно лице и след това можете съвсем спокойно да преминете към нашите съвети.

Съвети за успешно решаване на листовки

  1. Време;

Едно от първите неща, които се изисква от всеки, е да си отдели достатъчно време, което да инвестира в решаването на листовки. Не мислете, че в рамките на седмица ще успеете да се справите с научаването на всеки един отговор и въпросите към него.

За да преминете изпита по теория успешно, най-напред следва да прочетете Правилника за движение по пътищата. Това е една малка книжка, която много от вас намират за досадна, но да не забравяме, че без нея е почти невъзможно да се справим с успешното преминаване на изпита.

Имайте предвид, че не малка част от страниците на правилника са заети с илюстрации, така че няма да ви отнеме кой знае колко време самият прочит. След като сте готови с това си задължение, можете да преминете към самите листовки. Не е задължително да ги решавате без нито една грешка, за да се справите на самия изпит.

Общият брой точки са 9. Имате право на няколко грешни въпроса, чиито общ сбор от точки да не е повече от 10. Ако резултатът ви бъде 87, можете да се успокоите и да си отдъхнете. Ако ли обаче резултатът от изпита е 86 или по-малко, значи ще се наложи да се готвите повторно и да решавате отново листовки.

  1. Концентрация;

Споменахме за времето, което за нас е съвет номер 1. Сега идва ред на това да напомним, че е много важно да бъдете съсредоточени. Фокусирайте се изцяло над това и се опитайте да прогоните всички останали мисли от главата си.

  1. Комуникация с инструктора.

Следващото, което ви съветваме, е да разговаряте с инструктора си всеки път, в който попаднете на въпрос в листовките, чиито отговор не ви звучи логично. Имайте предвид, че реномираните инструктори, чиито имена са лесно разпознаваеми, имат педагогически подход и знаят как да ви изложат информацията, така че да можете да я усвоите по възможно най-лесния начин.

Тук е моментът да споменем за AutoDrive.bg. Съветваме ви да разгледате услугите на тази автошкола и ако смятате, че тя отговаря на търсенето ви, да се свържете със служител от фирмата.

Related posts

Leave a Comment