Друго 

Кога е време за смяната на батерията? Няколко съвета за дългия й живот

Голяма част от хората си мислят, че няма нужда да четат подобни статии, само защото са разбрали как да сложат USB-кабела в телефона си и да включат телефона в електрическата мрежа.
Но това определено не е така…

1. Зареждайте телефона си докрай
Колкото повече слагате телефона си да се зарежда преди работа за 30 минути, само колокото телефонът да издържи през деня, толкова повече скъсявате живота на батерията на телефона си (http://newsmobile.bg/baterii-za-mobilni-telefoni).
2. Не презареждайте телефона
Ако оставяте телефона си да се зарежда сутринта, върнете се от работа, забравите да го изключите и той престои 24 часа на зарядното, то със сигурност няма да можете да се радвате на дълъг живот на батерията.
3. Не говорете по телефона, докато той се зарежда
Само в извънреден случай говорете по телефона, докато той се зарежда. По този начин изтощавате батерията много, тя се зарежда повече и издържа по-малко.
4. Инсталирайте си приложения за пестене на батерия на телефона
Ако си инсталирате приложения за пестене на батерията, то тя ще издържа по-дълго, няма да има нужда от често и постоянно зареждане. Всеки път, когато приключите с употребата на телефона си, натискайте бутона за спестяване на батерията, който значително ще намали изтощаването й.
5. Избягвайте да инсталирате и да играете игри на телефона си
Игрите са нещото, което най-много могат да изтощат батерията на телефона ви. Затова нашата препоръка е да избягвате игрите или поне да намалите инсталирането на игри.
6. Изключвайте своя Bluetooth режим на телефона си, когато не го използвате

Bluetooth режима изтощава много батерията на телефона ви, затова е най-добре всеки път като приключите работата си с него да го изключите до следващото ползване.
7. Не претоварвайте телефона си с никакви функции, поне през нощта
Избягвайте да натоварвате телефона си с функции като Wi-fi, Bluetooth и други, дори и когато спите, защото това е много вредно за батерията на телефона ви.
8. Настройте времето за изкачване на екрана на телефона на не повече от 20 секунди.
Ако оставите времето за изчакване на екрана на телефона на опцията “неограничено време”, то вие рискувате да оставите екрана в буден режим цяла нощ и по този начин да изтощите батерията.
Кога е време за смяна на батерията на телефона ви?
Можете да разберете кога е време за смяна на батерията осново по по-дългото зареждане и по-бързото изтощаване.
Затова ние от Newsmobile предлагаме батерии с доказано качество, които може да закупите на достъпна цена.

 

Related posts

Leave a Comment