Друго 

Поддръжка на терасата

Поддържането на вашата тераса е двустранен процес, който може да бъде толкова възнаграждаващ, колкото и трудоемък. Първият процес е редовното почистване на вашата тераса. Вторият е цялостния ремонт, който не трябва да се случва много често, освен ако няма природно или неестествено бедствие като да се подпрете на парапета на терасата.

1.Почистващи и блестящи химикали. Поддържането на терасата чиста е един от най-добрите начини да не се налага да я ремонтирате. Следните химикали са най-добрите ви инструменти за поддържане на вашата тераса чиста и, което е още по-важно, с тях всичко изглежда като ново:

– Хлорно-фосфорна киселина;

– Оксалова киселина;

– Тринатриев фосфат (TSP);

– Лимонена киселина;

– Натриев хидроксид;

– Динатриев пероксидикарбонат;

– Кислородно багрило.

Всички тези химикали трябва да се третират с пълна предпазливост. Винаги носете предпазна екипировка, когато ги използвате и не забравяйте да четете изрично всички етикети.

2. Определяне на проблема. Цялостният ремонт на терасата е следващата ви стъпка. На първо място, ако се нанасяте в нов дом и терасата е в недобро състояние, не мислите, че можете да го поправите, тъй като най-вероятно няма да можете.

Ако дървото е изгнило, няма нищо, което да направите, за да предотвратите развитието на този процес. Гниенето може да означава и заразяване с термити. За гладните термити не би могло да има нищо по-хубаво от пресен нов банкет от нов дървен материал, обработен под налягане. Ако това е така, тогава подмяната на терасата е по-добрата инвестиция.

Ако смятате, че можете да го поправите, ще трябва да имате предвид следното:

– Уверете се, че купувате същия вид дървесина като съществуващата вече на вашата тераса. Ако смятате, че купуването на по-добър тип дърво ще предотврати възникването на проблема отново, вероятно сте прави. Но всяко оцветяване или боядисване може да изглежда странно, ако се прави на различна дървесна повърхност.

– При изрязване на повредената част на терасата винаги помнете съединенията. Много е възможно травмата, която е причинила падането на терасата на първо място, да поврежда съединенията, но да не ги унищожава.

 

Related posts

Leave a Comment